fbpx
Teema

Mitä on nestemäinen tapetti?

Ajatus nestemäisestä, seinälle levitettävästä tapetista kuulostaa erikoiselta. Mistä ihmeestä on kyse, Suomen Betonileimasimen myyntipäällikkö Jenny Heikkilä?

– Nestemäinen kangastapetti on vesipohjainen ja saumaton kuitutapetti, joka sopii kaikenlaisille kuivien tilojen pinnoille, oli kyseessä sitten puu, betoni, metalli tai muovi. Tapetti peittää pienet epätasaisuudet, vanhat ja haalistuneet pinnat.

Millaisia esivalmisteluja nestemäinen tapetti vaatii?

– Tapetoitavan pinnan on tärkeää olla puhdas ja kuiva. Nestemäistä kangastapettia ei saa laittaa suoraan tasoitteen, kipsilevyn tai paperitapetin päälle. Pohja tulisi maalata sulkevalla ja vedenkestävällä pohja- tai pintamaalilla tai tapettiprimerilla. Jos epäilet että pohjassa on likaa, rasvaa, liimaa tai tasoitejäämiä, käytä kosteuden sulkevaa maalia. Varmista että pohjamaali kestää vettä.

Miten nestemäinen kangastapetti valmistetaan?

– Sekoita 4–8 litraa (hienokuituiset tapetit 4–6 ja pitkäkuituiset 6–8 litraa) haaleaa vettä pussilliseen nestemäistä kangastapettia. Sekoita käsin, kunnes tapettimassa on täysin sekoittunutta, tasaista puuroa. Anna seoksen vetäytyä vähintään 8 tuntia. Levitä tapettia lastalla ohuelti, pieni alue kerrallaan. Anna kuivua 1–3 vuorokautta. Kuivumisaika riippuu ilman lämpötilasta ja kosteudesta.

Mikä on nestemäinen hiekkatapettipinnoite?

– Pinnoitteessa käytetään pelkästään pyöreää hiekkaa, jolloin lopputulos on saumaton ja sileä. Hiekan ansiosta tuote on palamaton. Tartunnan pohjana käytettävän vahvan emulsiohartsin vuoksi se kestää kovaa kulutusta.

Menot