fbpx
Teema

Mitä on työpaikkakiusaamisen nollatoleranssi?

Mitä tarkoittaa työpaikkakiusaamisen nollatoleranssi, Työterveyslaitoksen johtava konsultti Susanna Kalavainen?

– Se on tavoite, jossa kukaan ei joudu kokemaan työpaikalla kiusaamista tai huonoa kohtelua.

– Suomessa noin viisi prosenttia työntekijöistä kokee olevansa työpaikkakiusaamisen tai epäasiallisen kohtelun kohteena. Työpaikkakiusaamista on nähnyt 20–50 prosenttia työntekijöistä.

Miten kiusaaminen eroaa epäasiallisesta kohtelusta?

– Jos joku kerran puhuu tylysti tai jättää tervehtimättä, se ei ole kiusaamista vaan huonoa käytöstä, jota sitäkään ei toki pitäisi olla.

– Kiusaaminen on toistuvaa ja kuormittaa kohteena olevaa. Jos kiusaaminen pitkittyy, kiusattu ajautuu puolustuskyvyttömään tilanteeseen. Satunnaisissa tilanteissa aika moni pystyy pitämään puoliaan ainakin mielessään.

– Kiusaaminen voi olla ikävää puhetta ja tietojen salaamista. Kiusattu voidaan jättää kutsumatta palavereihin tai hänen työtään vähätellään. Kohtelu on erilaista kuin muita kohtaan.

Mitä asialle voi tehdä?

– Joskus voi itse ottaa asian kiusaajan kanssa puheeksi asiallisesti ja työlähtöisesti. Huonosti käyttäytyvä voi havahtua, olla pahoillaan ja korjata toimintaansa.

– Jos tämä ei ole mahdollista, asia pitää kertoa esimiehelle. Silloin hänelle syntyy velvollisuus toimia. Jos kiusaajana on esimies, täytyy mennä hänen esimiehensä puheille. Tavoitteena on saada asia selvitettyä ja työrauha palautettua. Myös työsuojelu tai työterveyshuolto voivat olla tukena.

– Älä jää miettimään asiaa yksin liian pitkäksi aikaa. Asioihin pitää puuttua selkeästi ja jämäkästi mutta sillä tavoitteella, että työnteko sujuu.

Menot