fbpx
Teema

Miten pääsee eroon sokeritoukista?

Hopeakylkinen juova vilahtaa nopeasti lattianrakoon, kun kylpyhuoneeseen sytytetään yhtäkkiä valot. Sokeritoukka!

Kuinka sokeritoukista pääsee eroon, Marttojen johtava asiantuntija Asta Kuosmanen?

– Hyväksi havaittu keino on kaataa kuumaa vettä viemäriin siinä huoneessa, jossa sokeritoukkia on nähty. Keitä vesi riittävän kuumaksi vaikka vedenkeittimellä. Laske viemäriin vettä joka ilta ainakin viikon ajan.

– Imuroi myös lattian- ja listojen raot pölystä ja liasta.

– Kuumalla vedellä kannattaa ehdottomasti aloittaa, mutta jos se ei toistuvan käytönkään jälkeen auta, voi käyttää pyretriinipitoisia suihkutteita.

Millaisissa olosuhteissa sokeritoukat viihtyvät?

– Sokeritoukka viihtyy kosteissa ja lämpimissä tiloissa, erityisesti kylpyhuoneiden viemäreissä. Joskus niitä saattaa vilahtaa keittiössäkin.

– Sokeritoukat viihtyvät paremmin epäsiisteissä paikoissa, sillä ne syövät kaikkea sitä töhnää, mitä viemäreistä ja lattianraoista löytyy, kuten hiuksia, ihosolukkoa ja muuta likaa.

– Jos sokeritoukkia alkaa olla erityisen paljon, kannattaa varmistaa, ettei asunnossa ole kosteusvauriota, sillä sokeritoukat syövät myös sienirihmastoa.

Onko sokeritoukista haittaa?

– Niistä ei ole varsinaisesti muuta haittaa, kuin että ne ovat epämiellyttäviä. Sokeritoukat voivat myös siirtyä putkistoja pitkin asunnosta toiseen.

– Jos kuuma vesi ei auta, sokeritoukista ei omin neuvoin pääse eroon tai jos koko talossa alkaa olla sokeritoukkia, kannattaa pyytää hyönteisten torjunnan ammattilaiset apuun.

Menot