Teema

Miten pyörävaraston siivous pitää toteuttaa?

Kevät on hyvä aika käydä läpi taloyhtiön pyörävarasto ja hankkiutua eroon hylätyistä polkupyöristä.

Miten pyörävaraston siivous pitää toteuttaa, Isännöintiliiton viestintäpäällikkö Minna Kivinen?

– Pyörävaraston siivouksesta ja ylimääräisten pyörien poistamisesta päättää taloyhtiön hallitus. Tärkeintä on tiedottaa asukkaita tarpeeksi ajoissa, ettei tule epäselvyyksiä. Tiedotuksessa kannattaa hyödyntää kaikki viestintäkanavat. Tiedotteen voi jakaa postiluukusta ja sähköpostilla sekä laittaa se vielä ilmoitustaululle ja taloyhtiön verkkosivuille.

Miten paljon aikaa annetaan?

– Merkintään tulee antaa tarpeeksi aikaa, kuukauden verran. Asukkaita pyydetään merkitsemään pyöränsä tiettyyn päivämäärään mennessä, tai sitten kaikki pyörät merkitään ja asukkaita pyydetään poistamaan merkki omasta pyörästä tiettyyn aikaan mennessä.

– Ennen kuin määräaika on ummessa, asiasta kannattaa laittaa asukkaille ainakin yksi muistutus. Kun määräaika on umpeutunut, jäljelle jääneet, ylimääräiset pyörät kannattaa luetteloida ja kuvata ja toimittaa välivarastoon siltä varalta, että joku alkaa vielä kaipailla pyöräänsä. Esimerkiksi huoltoyhtiö voi säilyttää pyöriä omissa tiloissaan. Tähän on hyvä varata aikaa kuukausi.

Mitä ylimääräisille pyörille tapahtuu?

– Jos välivarastoinnin jälkeen ylimääräisiä pyöriä edelleen on, romupyörät voidaan hallituksen päätöksellä toimittaa kaatopaikalle. Käyttökelpoiset pyörät voi toimittaa kierrätyskeskukseen.

– Jos joukossa on kalliita pyöriä, ne on hyvä viedä poliisille, sillä ne voivat olla varastettuja.

Päivän lehti

26.11.2020

Fingerpori

comic