fbpx
Teema

Miten toimia, kun toinen haluaa panna aina paremmaksi?

Tuttavan kanssa on vaikea vaihtaa kuulumisia, kun hän kääntää kaiken kilpailuksi. Jos kävit lomalla Euroopassa, hän kertoo kolunneensa mantereen joka sopukan. Jos vauvasi on oppinut jokeltamaan, hänen lapsensa oppi tanssimaan masurkkaa jo taaperona. Työkaveri puolestaan ei siedä muiden saamaa hyvää palautetta, ja suusta sinkoaa pistäviä kommentteja heti tilaisuuden tullen.

Kuinka kateellisen ihmisen kanssa kannattaa toimia, työhyvinvoinnin tutkija Susanna Lundell?

– Toisen tunteet eivät kuulu kenellekään, mutta tuhoavaan käytökseen täytyy laittaa rajat. Varmastihan ei voi tietää, onko käytöksen taustalla juuri kateutta.

– Kateus ilmenee usein purskahtelevana aggressiona, joka tuntuu tulevan ihan puun takaa. Yleensä kateellisen reaktio tilanteeseen tuntuu käsittämättömältä. Kadehdittu itse ei tavallisesti edes ymmärrä voivansa olla kateuden kohteena. Olet vahvoilla, jos pyrit itse toimimaan rehellisesti ja suoraselkäisesti.

– Yritä pysyä rauhallisena ja provosoitumatta. Käyttäydy määrätietoisesti ja asiallisesti. Epäasiallisen käytöksen jatkuessa ota henkilöön etäisyyttä, jos mahdollista. Se voi tosin olla hankalaa, jos työn lopputulos riippuu yhteistyöstä tai kyseessä on läheinen ihmissuhde.

– Voit myös sanoa: ”Koen, että tuo on epäasiallista käytöstä ja toivon, että se loppuu.” Työpaikkakiusaamiseen esimiesten on aina puututtava.

Miten kateus ja kilpailuhenki liittyvät toisiinsa?

– Kateellinen ihminen kokee kilpailevansa, vaikkei kukaan hänen kanssaan kilpailekaan. Kateellinen mitätöi nopeasti toisen hyvän, sillä toisen paremmuus uhkaa hänen itsetuntoaan. Silloin voi joutua vedetyksi kilpailuasetelmaan tahtomattaan.

– Kateudella ei ole tekemistä aidon kilpailun kanssa, johon kuuluvat selkeät pelisäännöt. Silloin kaikki tietävät, että kyseessä on kilpailutilanne. Kilpailu voi tosin luoda maaperää kateudelle.

Elina Pajunen

Menot