fbpx
Teema

Miten toimii auringonsuojakalvo?

Ikkunakalvoja käytetään mainostarkoitusten ja näkösuojan lisäksi auringonsuojana, turva- ja energiakalvoina. Mitä eroa näillä erilaisilla ikkunakalvoilla on, 3M:n myyntipäällikkö Mika Laine?

– Energiakalvot on tarkoitettu vastaamaan eristyspuoleen eli estetään lämmön karkaaminen ikkunan läpi ulos. Turvakalvoilla suojataan ihmisiä rikkoutuneen lasin aiheuttamilta vammoilta ja henkilöitä sekä omaisuutta murtoa, ilkivaltaa ja terrorismia vastaan.

Miten auringonsuojakalvo toimii?

– Auringonsuojakalvoilla suojaudutaan auringon näkyvältä valolta, lämmöltä (infrapuna) ja UV-säteilyltä. Käytännössä auringonsuojakalvon avulla saadaan pudotettua sisäilman lämpötilaa miellyttävämmäksi. Samalla poistetaan auringon pistävän paahteen tuntua.

– Aurinkosuojakalvojen avulla pystytään myös säästämään ilmastointikuluissa ja välttämään ilmastointijärjestelmän uusiminen. Auringonsuojakalvot eivät juuri vaikuta lämmityskuluihin.

Millainen kysyntä ikkunakalvoilla on?

– Kysyntä kasvaa vuosittain tasaisesti ja odotamme tänäkin vuonna noin 20 prosentin kasvua. Tietoisuuden lisääntyessä kysyntä kasvaa, ja tuntuukin siltä, että ikkunakalvomarkkinoille tulee uusia toimijoita vuosittain.

– Suomessa vasta herätään kalvojen tuomiin mahdollisuuksiin. Vieläkin monella suomalaisella on ajatus siitä, että auringonsuojakalvot ovat tummia tai peilaavia kalvoja. Ikkunakalvot sopivat hyvin yhteen ihmisten ympäristöystävällisten arvojen kanssa. Olen varma että kalvojen käyttö kasvaa suuresti.

Menot