Teema

Miten voi pitää yllä toivoa, jos ei tule valituksi?

Usko omiin kykyihin ja työllistymiseen voi olla vähissä, jos toistuvasti jää ilman työpaikkaa haastatteluun pääsystä huolimatta.

Miten voi pitää yllä toivoa, jos ei tule valituksi tehtävään, StaffPoint Oy:n resurssipäällikkö Krista Ahlroth?

– Kannattaa olla ylpeä siitä, että on päässyt haastatteluun asti. Oikeastaan mikään haastattelu ei ole turha. Siinä saa kasvatettua itselleen verkostoa, josta voi olla hyötyä myöhemmin. On aina mahdollista, että haastattelu voi poikia muita työtilaisuuksia, jos hakija on haastattelussa hoitanut osuutensa hyvin. Myös haastattelukokemuksesta voi olla hyötyä.

Voiko kysyä, miksi ei tärpännyt?

– Ilman muuta, sillä silloin syy tulee selväksi itsellekin ja sille on mahdollista kenties tehdä jotain. Syy voi olla jokin aivan konkreettinen, esimerkiksi järjestelmäosaamisen puute. Joskus kyse voi olla siitä, että loppusuoralla on ollut vastakkain kaksi hyvinkin tasaväkistä hakijaa.

– Vaikka ei saisi paikkaa ja olisi pettynyt, kannattaa olla kohtelias ja jättää itsestään hyvä kuva prosessin lopuksi.

Pitääkö muuttaa hakutapaansa?

– Hakemuksia ei kannata räiskiä laidasta laitaan ilman fokusta. Mieti, mikä työ vastaa kiinnostuksen kohteitasi. Toki töitä etsivän on haettava monia paikkoja. Huolehdi, että saat sähköpostiisi ilmoitukset kiinnostavista paikoista ja että hakemuksesi on voimassa ja ajan tasalla.

– Jos työnhaku ei tuota tulosta, mieti onko mahdollista muuttaa uran suuntaa esimerkiksi kouluttautumalla tai ottamalla vastaan vähemmän vastuullisia tehtäviä? Silloin työhakemuksessa kannattaa tosin kertoa perustelut, miksi niin tekee.

Päivän lehti

23.11.2020

Fingerpori

comic