Teema

Mittatilauspaitoja saa myös verkkokaupoista

Mikäli vaatekaupasta ei löydy hyvin istuvaa paitaa eikä kotipaikkakunnalla ole räätälinliikettä, itselleen voi teettää mittatilauspaidan verkkokaupassa.

Mittatilauspaidan tilaaminen verkkokaupasta alkaa yleensä paidan mallin valinnalla.

Seuraavaksi päätetään yksityiskohdista. Moni valmistaja tarjoaa mahdollisuutta räätälöidä paitansa nappeja ja lankaa myöten oman maun mukaan.

Myös värin ja materiaalin saa valita itse.

Mittojen mukaan tilattu paitaa maksaa halvimmillaan joitakin kymmeniä euroja ja toimitusaika on yleensä muutamia viikkoja.

Paitatilauksen onnistumisen kannalta olennaisinta on mittojen ottaminen oikein.

Mittaaminen jää tilaajan itsensä tehtäväksi. Tässä tarvitaan apua, sillä on erittäin vaikeaa – ellei suorastaan mahdotonta – ottaa itsestään tarkat mitat. Jos tuttavapiiristä löytyy vaatetusalan ammattilainen tai tottunut mittojen ottaja, vielä parempi.

Ennen mittaamista kannattaa myös lukea huolellisesti verkkokaupan ohjeet, miten mitat pitää ottaa, ja noudattaa niitä orjallisesti. Ole erityisen tarkkana, että käytät samoja mittayksiköitä kuin myyjä. Älä sekoita senttejä ja tuumia.

Osa verkkokaupoista tarjoaa ensimmäiselle paidalle istuvuustakuun. Kun sopivat mitat löytyvät, seuraavat paidat tilataan samoilla mitoilla.