Teema

Mokka maustaa kahvinystävän kakun

Kahvivoita kannattaa hyödyntää myös jälkiruoan keksipohjassa. Kahvijuustokakku saa makua myös vahvaksi keitetystä kahvista.

Juustokakkujen keksipohjassa käytetään usein digestive-keksejä. Koska halusin tästä pohjasta tummemman, kokeilin niiden ohella tavallisia kaakaotäytteisiä vohvelikeksejä. Ne toimivat pohjassa ihan yhtä hyvin.

Kahvijuustokakku

Pohja:

200 g kaakaotäytteisiä vohveleita
6 digestive-keksiä
50 g kahvivoita (tai tavallista)
 
Täyte:
5 liivatelehteä
200 g maitorahkaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl sokeria
3 rkl vaniljasokeria
1 dl hyvin vahvaa kahvia
2 dl kuohukermaa
 
Pinta:
2 dl kahvia
2 liivatetta
2 rkl sokeria
suklaakoristeita
 
Aseta leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 26 cm) pohjalle. Jos aiemmin tehty kahvivoi on ehtinyt jo kiinteytyä, sulata se kattilassa tai mikrossa.

Jauha vohvelit ja keksit kulhossa jauhomaiseksi massaksi ja lisää joukkoon voisula. Painele massa irtopohjavuokaan tasaiseksi ja tiiviiksi kerrokseksi ja laita jääkaappiin odottamaan.

Laita liivatteet kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Keitä sillä aikaa hyvin vahvaa kahvia.

Sekoita maitorahka, tuorejuusto, sokerit ja kerma keskenään.

Sekoita liivatelehdet kuumaan kahviin ja lisää seos juustomassaan. Ota vuoka jääkaapista ja kaada seos keksipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa 3–4 tunnin ajan tai vaikka yön yli.

Aloita pinnoitteen valmistus vasta, kun massa on kunnolla hyytynyt.

Laita liivatelehdet 10 minuutiksi kylmään veteen. Keitä sillä välin vahvaa kahvia. Sekoita siihen liivatteet ja sokeri ja anna seoksen jäähtyä haaleaksi.

Kaada jäähtynyt seos kakun päälle ja laita se jääkaappiin hyytymään ainakin puoleksi tunniksi. Kun pinta on hyytynyt, koristele haluamillasi suklaakoristeilla.

Päivän lehti

1.6.2020