Teema

Moni kastike saa sielunsa, kun sillikala sulaa soossiin – Välimerellisten ruokaklassikoiden salaisuus on sardelli, jota ei pidä sekoittaa anjovikseen

Sardelli on verraton kalasäilyke, joka Suomessa usein sekoitetaan anjovikseen, vaikka kyse on tyystin eri kaloista. Ole siis tarkkana kauppojen säilykehyllyillä. Anjovis- ja janssonfileetkin sisältävät eri kaloja. Kokosimme pienen kalasäilykeoppaan sekä resepteihin neljä välimerellistä ruokaklassikkoa, joissa sardelli on olennainen mauste. Syö caesarsalaatti vaihteeksi käsin, valmista ilotytön pastaa tai supernopeaa sardelli-sitruunapastaa tai herkuttele tapenadella.
Kääräise caesarsalaatin kastike, krutongit ja muut ainekset muutaman romainesalaatinlehden sisälle ja sido kimppu ruohosipulin varrella. Näin voin syödä salaatin käsin. Kuva: Harri Kuittinen
Kääräise caesarsalaatin kastike, krutongit ja muut ainekset muutaman romainesalaatinlehden sisälle ja sido kimppu ruohosipulin varrella. Näin voin syödä salaatin käsin. Kuva: Harri Kuittinen

Kun ensi kerralla satut säilykehyllylle, etsi käsiisi värikäs metallirasia, jossa lukee anchovies, anchoas, anchois tai acciughe. Kyse on suomalaisittain – ei suinkaan anjoviksesta, vaan – sardellista. Tämä Välimerellä tärkeä pikkukala...

Sardelli on verraton kalasäilyke, joka Suomessa usein sekoitetaan anjovikseen, vaikka kyse on tyystin eri kaloista. Ole siis tarkkana kauppojen säilykehyllyillä. Anjovis- ja janssonfileetkin sisältävät eri kaloja. Kokosimme pienen kalasäilykeoppaan sekä resepteihin neljä välimerellistä ruokaklassikkoa, joissa sardelli on olennainen mauste. Syö caesarsalaatti vaihteeksi käsin, valmista ilotytön pastaa tai supernopeaa sardelli-sitruunapastaa tai herkuttele tapenadella.

Haluatko lukea tämän jutun?

Samalla tilauksella saat käyttöösi Kanta-Hämeen kiinnostavimmat uutiset, asiaa ja viihdettä kotimaasta ja maailmalta.

Tilaa 3kk digiä 19 eurolla

Oletko jo tilaaja?

Kirjaudu sisään