Teema

Muusikot listasivat 10 parasta kotimaista pop-kappaletta kautta aikojen – Äänestä oma suosikkisi

Jokaisella on omat tärkeät kappaleensa. 100-vuotiaan Suomen kunniaksi pyysimme neljää erilaista musiikintekijää listaamaan omasta mielestään kymmenen parasta kotimaista populaarimusiikin kappaletta.

Ammattilaisten valinnat eivät ole niitä ilmeisimpiä, mutta löytyy sieltä myös suurten kansanjoukkojen suosikkeja kuten Eppu Normaalia, Juicea ja Anna Puuta.

Ilahduttavinta oli se, kuinka innostuneita artistit lopulta listoistaan olivat. Esimerkiksi Egotripin Knipin listalla oli alun perin 40 kappaletta, joista kymmenen kärki muotoutui vasta viime metreillä.

– Lista on varmasti taas jo aivan toinen, kun tämä haastattelu päättyy, Knipi nauroi.

Jonna Tervomaan mukaan tällaista listausta ei voi ottaakaan kuin kevyesti.

Heikki Salo pyöritteli vaihtoehtoja yhden illan ajan. Hän päätyi lopulta kronologiseen järjestykseen. Knipi laittoi kymmenikkönsä leikkimielellä paremmuusjärjestykseen, mutta muiden mielestä kymmenen parhaimman valitseminen oli yksistään jo riittävän vaikeaa.

Sinäkin voit tehdä oman Top 10 -listasi. Jaa se julkisena Facebookissa ja lisää hashtagit #LännenMedia #biisilista.

Yritämme selvittää, mitkä ovat kotimaisen musiikin kautta aikain parhaat kappaleet. Tai ainakin sen, mitkä populaarimusiikin kappaleet saavat eniten kannatusta parhaimmaksi kotimaiseksi kappaleeksi.

Äänestä omaa suosikkiasi muusikoiden listoilta tai lähetä oma ehdokkaasi otsikolla Paras biisi osoitteeseen tuulia.rautio@lannenmedia.fi

 

 

Kyselyyn pääset myös tästä.

 

 

Päivän lehti

30.10.2020

Fingerpori

comic