fbpx
Teema

Näin pakkaat matkalaukun

1. Matkatavaroiden huolellinen pakkaaminen tekee matkustamisesta helpompaa. Moni paljon matkustava pakkaa laukkunsa aina samalla tavalla. Näin tavarat löytyvät helposti. 

2. Järjestystä matkalaukussa voi pitää yllä pakkaamalla eri tavarat värikoodattuihin pusseihin. Yhteen pussiin laitetaan alusvaatteet ja sukat, toiseen teepaidat, kolmanteen laturi sekä muuta pikkusälää ja niin edelleen. 

3. Yksi matkalaukku ei ole paras kaikkeen matkailuun. Kaupunkilomalla toimii parhaiten pyörillä varustettu matkalaukku. Jos tiedossa on paljon liikkumista julkisilla kulkuneuvoilla ja matkatavaroiden kantamista, rinkka on parempi vaihtoehto. Merkitse matkatavaroihin nimesi ja osoitteesi. Omat tiedot kannattaa laittaa sekä laukun ulko- että sisäpuolelle. Laita kovaan matkalaukkuun osoitetarra ja kirjoita tietosi tussilla rinkkaan. Sisäpuolelle laita lappu, jossa on yhteystietosi.

4. Rinkassa painavat tavarat laitetaan pohjalle ja lähelle selkää. On parempi pakata tavarat useampaan pieneen pussiin kuin muutamaan isoon. Rullalle käärityt vaatteet vievät vähän tilaa. Älä laita kenkäparia samaan pussiin. Yksittäin pakatut kengät sopivat paremmin pussien väleihin jääviin koloihin. Työnnä kenkien sisään sukkia ja alusvaatteita.

5. Jos matkalaukussa on epätasainen pohja, sen voi tasoittaa pakkaamalla koloihin sukkia, alusvaatteita tai muita vaatekappaleita, joiden rypistyminen ei haittaa. Tasoitetulle pohjalle voi sitten pakata viikatun puvun ja kauluspaidat. 

Menot