Teema

Nyhtökauraa bataattipedillä

Nyhtökauran aasialaishenkinen versio on kuin tehty bataatin seuraksi. Bataatin päälle tehtävään paistokseen voit käyttää haluamiasi kasviksia.

Annoksista voi tehdä pienempiä leikkaamalla bataatista pienempiä paloja. Näin ne toimivat hyvin alkupaloina. Reseptin antoi keittiömestari Daniel Lemberg Turun ammatti-instituutista.

Bataattia ja nyhtökauraa

2–3 annosta

½ bataatti
timjamin oksa
1 rasia (250 g) Kaffir Lime Seesam & Ginger -nyhtökauraa
1 dl kypsiä kidneypapuja
1 dl kypsiä valkoisia isoja papuja
2 dl kypsennettyä tummaa riisiä
2 valkosipulinkynttä pilkottuna
5 kpl tuoretta parsaa
suolaa, pippuria
seesamiöljyä
kourallinen tuoretta persiljaa hienonnettuna
 
Leikkaa bataatista kaksi noin sentin paksuista suorakaiteen muotoista palaa. Paista niitä pannulla voissa muutaman minuutin ajan timjamin oksan kanssa. Paloista saa tulla kullanruskeita. Nosta bataatit pois pannulta.

Paista nyhtökauraa, papuja, riisiä sekä valkosipulisilppua pannussa noin kolmen minuutin ajan. Lisää paloiteltu parsa ja paista vielä hetki.

Mausta seos ja lisää joukkoon seesamiöljy sekä hienonnettu persilja.

Kasaa paistos bataattilevyn päälle. Tarjoa heti.

Päivän lehti

22.1.2020