Teema

Nyt ei marjoissa pihistellä – Vadelmajuustokakku ja marjamurupaistos kätkevät sisäänsä kekokaupalla sesongin parhaita marjoja

Kun marjavuosi on hyvä, tehdään maukkaimmat jälkiruuat marjoja säästelemättä. Vadelmajuustokakku loihditaan ilman uunia ja liivatetta. Pizza muuttuu jälkkäriksi reilun marjakeon avulla ja murupaistokseen uppoavat marjat kuin marjat.
Cobbler eli tutummin murupaistos maistuu jäätelön tai kermavaahdon kanssa. Taikinakuoren alle uppoavat mitkä tahansa marjat. Kuva: Elina Ylitervo
Cobbler eli tutummin murupaistos maistuu jäätelön tai kermavaahdon kanssa. Taikinakuoren alle uppoavat mitkä tahansa marjat. Kuva: Elina Ylitervo

Kun marjasesonki on parhaimmillaan, loihditaan suussasulavia jälkiruokia, joissa ei marjojen määrissä pihtailla. Keko vadelmia sujahtaa raikkaan juustokakun täytteeseen ja vielä toinen mokoma kakun päälle. Täyte jää ihanan pehmeäksi, sillä hyydyttäminen...

Kun marjavuosi on hyvä, tehdään maukkaimmat jälkiruuat marjoja säästelemättä. Vadelmajuustokakku loihditaan ilman uunia ja liivatetta. Pizza muuttuu jälkkäriksi reilun marjakeon avulla ja murupaistokseen uppoavat marjat kuin marjat.

Haluatko lukea tämän jutun?

Samalla tilauksella saat käyttöösi Kanta-Hämeen kiinnostavimmat uutiset, asiaa ja viihdettä kotimaasta ja maailmalta.

Tilaa 4kk digiä 39 eurolla

Oletko jo tilaaja?

Kirjaudu sisään

Päivän lehti

25.9.2020

Fingerpori

comic