Teema

Oletko jo kokeillut lanttunuudeleita, valkojuuritahnaa, raitajuurisalaattia tai punajuuribrownieta? Kokosimme 10 parasta juuresreseptiä

Juuri nyt meitä hemmotellaan raikkailla ja tuoreilla kotimaisilla juureksilla. Punajuuren tietävät kaikki, mutta tunnetko jo kaikki muut värikkäät juurikkaat? Monikäyttöiset juurikkaat maistuvat raakana salaatissa ja paahdettuna pastassa. Ne myös takaavat mehevät rieskat ja jälkiruokakeksit. Uusien reseptien kautta myös vanhoista tutuista saattaa löytyä kokonaan uusia ulottuvuuksia.
Uunissa paahdettaessa kasvisten maku pyöristyy ja voimistuu. Uskalla käyttää myös uusia kasviksia, ja tarjoa ne vaihteeksi risoton kera. Kuva: Kaikki aitini reseptit
Uunissa paahdettaessa kasvisten maku pyöristyy ja voimistuu. Uskalla käyttää myös uusia kasviksia, ja tarjoa ne vaihteeksi risoton kera. Kuva: Kaikki aitini reseptit

Pellillinen paahdettuja uunijuureksia tai sosekeitto, klassiset nauris, lanttu ja palsternakka pieninä kuutioina arkisissa keitoissa ovat tuttujakin tutumpia reseptejä. Juurekset taipuvat paljon muuhunkin. Voisitko tänä syksynä tutustua vaikka joka viikko lähemmin...

Juuri nyt meitä hemmotellaan raikkailla ja tuoreilla kotimaisilla juureksilla. Punajuuren tietävät kaikki, mutta tunnetko jo kaikki muut värikkäät juurikkaat? Monikäyttöiset juurikkaat maistuvat raakana salaatissa ja paahdettuna pastassa. Ne myös takaavat mehevät rieskat ja jälkiruokakeksit. Uusien reseptien kautta myös vanhoista tutuista saattaa löytyä kokonaan uusia ulottuvuuksia.

Haluatko lukea tämän jutun?

Samalla tilauksella saat käyttöösi Kanta-Hämeen kiinnostavimmat uutiset, asiaa ja viihdettä kotimaasta ja maailmalta.

Tilaa 3kk digiä 19 eurolla

Oletko jo tilaaja?

Kirjaudu sisään