Teema

Oma glögisekoitus iltojen iloksi

Voit valmistaa glögille oman mausteliemen ja maustaa sillä punaviinin tai mehun sopivan hetken tullen.

Liemi säilytetään jääkaapissa, ja se säilyy suljetussa lasipullossa parisen viikkoa.

Alkoholittoman glögin mehuiksi sopivat esimerkiksi mustaherukka-, punaherukka- ja karpalomehu. Glögin voi myös terästää väkevällä alkoholilla. Tähän käyvät liköörit, kirkkaat viinat ja konjakit.

Punaisen glögin mausteina käytetään perinteisesti kanelia, neilikkaa, kardemummaa ja maustepippuria. Valitse mausteet oman makusi mukaan. Voit lisätä liemeen vaikkapa pari tähtianista. Muista käyttää tuoreita mausteita, joissa tuoksut ja maku ovat kohdallaan.

Liemen sekoitussuhde on 1 osa maustelientä ja 4–5 osaa viiniä tai mehua. Älä anna glögin kiehua lämmittäessäsi sitä tarjottavaksi.

Punaisen glögin mausteliemi

8 dl vettä
3 kanelitankoa
30 kokonaista mausteneilikkaa
5 kokonaista maustepippuria
2–3 rkl kardemummansiemeniä
1 dl rusinoita
2 dl fariinisokeria
 
Mittaa alkoholittoman glögin ainekset kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 30 minuuttia.

Siivilöi liemi, jäähdytä ja säilytä suljetussa lasipullossa tai -astiassa jääkaapissa.

Resepti: Alko