fbpx
Teema

Onko paljun paikka pihan perällä vai terassilla?

Vielä muutama vuosi sitten pihasuunnittelijat saivat harmaita hiuksia, kun lapsiperheet hankkivat sinisiä trampoliineja tonteille. Nyt paljut ovat laskeutuneet kuin ufot suomalaisten tonteille.

Miten luoda paljulle kaunis ympäristö, ja saada samalla myös hieman näkösuojaa kylpyhetkille?

Mihin sinä sijoittaisit paljun ja miten sen suojaisit, Kiramin vientimyyjä Taina Hujo-Oittinen?

– Itse sijoittaisin paljun vähän kauemmas pihan perälle.

– Paljulle voisi johtaa nurmen poikki liuskekivinen polku, jonka vieressä olisi havuja ja kukkivia perennoja. Itse palju seisoisi jykevänä paikallaan liuskekivisellä alustalla.

Kuinka paljon paljuilussa on kyse myös muusta pihalla viihtymisestä?

– Itse laittaisin oleskeluryhmän ja pienen kesäkeittiön grilleineen paljun lähettyville, jotta paljuttelun lomassa voi vilvoitella ja syödä pientä hiukopalaa.

– Koska illat ovat valoisat vain lyhyen ajan vuodesta, lyhdyt ja valaistus muutenkin ovat olennaisessa osassa luomassa paljutunnelmaa.

Onko paljun upottaminen terassiin yleistynyt?

– Upotus on melko yleistä, ja silloin kulku on helpompaa. Mutta terassin puuttuminen ei toki estä laittamasta paljua kauniisti osaksi pihaa.

– Palju voidaan sijoittaa puutarhaan lepokeitaaksi. Sen ympärille voidaan rakentaa esimerkiksi pergola, jolla saadaan myös suojaa katseilta.

– Paljun ympärille voidaan – lämmityskamiinan suoja-alueet huomioiden – istuttaa myös kasvillisuutta tai rakentaa erilaisia kivimuureja.

Menot