Teema

Osaavatko ihmiset ottaa hyviä selfiekuvia?

Hyvä profiilikuva on monen mielestä nettideittailun tärkein asia, eivätkä suttuiset selfiet toimi.

Millainen on hyvä selfie, digitaalisen markkinoinnin ja sosiaalisen median opiskelija, Taitori Oy:n markkinoinnissa työskentelevä Panu Musakka?

– Sellainen kuva, joka auttaa ensivaikutelman tekemisessä. Selkeä ja aito kuva, jonka taustalla ei ole turhaa sälää ja roskaa.

– Persoonallinen kuva vaikkapa harrastuksista auttaa kohdistamaan omaa profiiliaan paremmin sille ryhmälle, joka voisi olla kiinnostunut. Itse esimerkiksi tykkään kissoista, ja ne näkyvät myös kuvissa, jolloin asia tulee heti selville.

Millaista selfiekuvaa ei ainakaan kannata ottaa?

– Alaviistosta otettu selfie ei toimi. Kuva, jossa ei näy kasvoja, herättää ennemminkin kysymyksiä kuin kiinnostusta. Kuvia ei kannata myöskään käsitellä liikaa. Kannattaa aina pysytellä totuudessa.

Onko se niin vakavaa, jos selfie ei ole aivan nappiotos?

– Se riippuu siitä, millaisella asenteella itse on liikkeessä. Toki kuvissa saa olla mukana huumoria. Mutta jos haluaa löytää deittisovelluksista seuraa, täytyy ymmärtää, että huonolla kuvalla ei yksinkertaisesti vain tule niin paljon matcheja kuin hyvällä kuvalla.

Osaavatko ihmiset ottaa hyviä selfiekuvia?

– Huonoihin kuviin törmää todella usein. Se ei ole ihme, sillä eivät ihmiset välttämättä ole tottuneet kuvaamaan itseään eikä kuvan merkitystä aina täysin ymmärretä. Jos ei saa matcheja, kannattaa miettiä, miten profiiliaan voisi rakentaa. Itseään voi ajatella ikään kuin tuotteena, jota pitää markkinoida.

– Tämä voi olla monelle vieras ajatus, mutta pariutumismarkkinoistahan tässä on kysymys. Sitä on tutkittu paljon, että millaiset kuvat toimivat ja millaiset eivät. Ja osaavathan ihmiset laittautua baariinkin.

Silja Aitoaho

Päivän lehti

20.10.2020

Fingerpori

comic