Teema

Ovatko kulmien pigmentointiaineet turvallisia?

Ovatko kulmien pigmentoinnissa käytetyt aineet turvallisia, kosmetologi ja kauneuspigmentoija Jenni Määttä?

– Kestopigmentoinnissa ja microbladingissa käytettävien pigmenttien puhtaus vaihtelee, vaikka yleinen käsitys on, että Suomessa on käytössä vain puhtaita värejä. Pigmentit voivat sisältää esimerkiksi allergioita ja syöpää aiheuttavia tai muita terveydelle haitallisia aineita.

Mitä riskejä toimenpiteisiin voi liittyä?

– Suurin riskitekijä on valita halvin palveluntarjoaja, sillä puhtaat pigmentit ja laadukkaat välineet maksavat. Myös ammattilaisen taitotaso kannattaa selvittää. Yleensä riskit ovat kuitenkin kosmeettisia eli malli tai väri eivät olekaan halutunlaiset.

– Jotkut tekniikat aiheuttavat väärintehtyinä arpikudosta ja voivat vaikuttaa siihen, etteivät kulmakarvat enää kasva takaisin kyseiseen kohtaan.

Mitä eroja tekniikoissa on?

– Kestopigmentointi on virallisesti kosmeettinen tatuointitoimenpide, jossa käytetään laitetta. Väri viedään hygienisellä neulalla epidermiksen alimpaan eli tyvisolukerrokseen. Tulos kestää noin 1,5–3 vuotta.

– Microblading on myös virallisesti kosmeettinen tatuointitoimenpide, jossa käytetään manuaalista instrumenttia. Instrumenttiin liitetään neuloista juotettu steriili mikroterä. Instrumentilla viedään pigmenttiä kevyesti viiltäen vain ihon ylimpiin kerroksiin. Lopputulos kestää noin 6–12 kuukautta.

– Microblading on selkeästi nuorten naisten suosiossa. Aikuiset naiset haluavat yleensä kestopigmentoinnit. Hinnat vaihtelevat paikkakunnittain mutta yleistäen 250 eurosta ylöspäin.

Päivän lehti

12.7.2020