Päärynäpiiras päättää pääsiäispäivällisen

Rahka kuuluu pääsiäisen jälkiruokiin. Tässä päärynätortussa se ei ole kuitenkaan hallitseva elementti, vaan tuo muuten makeaan piiraaseen mehevyyttä ja täyteläisyyttä.
Rahkainen päärynätorttu
Taikina:
100 g voita
3 dl sokeria
1,5 dl piimää
purkki (200 g) maitorahkaa
5 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
LIsäksi:
voita voiteluun
3 päärynää tai purkki säilykepäärynöitä
2–3 rkl granaattiomenan siemeniä
Sulata voi kattilassa tai mikrossa. Sekoita sokeri ja piimä keskenään. Lisää sekoittaen joukkoon voisula ja maitorahka.
Yhdistä toisessa kulhossa jauhot, sooda ja leivinjauho keskenään ja lisää seos taikinaan. Sekoita tasaiseksi paksuhkoksi massaksi.
Voitele pyöreä piirakkavuoka ja kaada taikina sen pohjalle. Muista jättää kohoamisvaraa.
Kuori ja pilko päärynät pieniksi paloiksi. Ripottele ne piirakan päälle ja painele osa syvemmälle taikinaan. Ripottele pinnalle granaattiomenan siemenet.
Paista 175-asteisessa uunissa keskitasolla noin 30 minuuttia, kunnes pinta on saanut väriä. Piiras saa jäädä sisältä meheväksi ja hieman kosteaksi.
Tarjoile vaniljajäätelön kera.