Teema

Pidä veneen rekisteritiedot ajan tasalla

1. Rekisteröimätöntä venettä ei saa käyttää vesiliikenteessä. Jos rekisteröinnistä tai tietojen päivittämisestä on kulunut vuosia, varmista ettei vene ole joutunut ”passiivirekisteriin”.

2. Veneen omistajien tuli päivittää veneen tiedot eli käytännössä rekisteröidä veneensä uudelleen vuonna 2007. Siirtymäaika oli kolme vuotta, sen jälkeen tiedot poistettiin rekisteristä, ja maistraatti siirsi tiedot niin sanottuun passiivirekisteriin.

3. Trafin tiedostoihin siirtyivät vesikulkuneuvot, jotka olivat maistraatin aktiivisessa rekisterissä 1.8.2014. Yhä käytössä, mutta passiivirekisterissä olevat veneet pitää rekisteröidä nopeasti.

4. Passiivirekisterin ylläpidosta voidaan joutua luopumaan, jolloin vanhan veneen käyttöönotto vaikeutuu. Trafin oma asiointi -palvelussa voi tarkistaa, onko vene rekisterissä.

5. Kun omistaja rekisteröi passiivirekisteriin siirtyneen veneen vanhan rekisterin ollessa käytettävissä, hän voi säilyttää vanhan rekisteritunnuksen sekä jo asennetun moottoritehon, vaikka se poikkeaisi valmistajan suosituksesta.

Lähde: Trafi

Päivän lehti

4.6.2020