Teema

Raasta kurpitsa mehevään klassikkokakkuun

Kurpitsakakku on amerikkalainen klassikko, jota tarjotaan kahvipöydässä etenkin halloweenin aikaan. Myskikurpitsaraaste tekee kakusta mehevän ja pehmeän.

Mausteisen kakun kruunaa porkkanakakusta tuttu tuhti ja makea juustokuorrute.

Kurpitsakakku

Pohja:

3 ½ dl hienoksi raastettua myskikurpitsaa

200 g voita

2 ½ dl sokeria

3 munaa

4 dl vehnäjauhoja

1 tl ruokasoodaa

1 tl leivinjauhetta

2 tl kanelia

½ tl jauhettua muskottipähkinää

Kuorrute:

100 g voita

200 g maustamatonta tuorejuustoa

3 dl tomusokeria

koristeeksi mantelirouhetta

Leikkaa myskikurpitsasta kannat pois ja leikkaa kurpitsa poikittain kahteen kappaleeseen.

Aseta kurpitsa tukevasti leikkuulaudalle ja leikkaa kuori irti terävällä veitsellä. Halkaise kurpitsa ja koverra sisällä oleva rihmasto ja siemenet pois lusikalla.

Raasta myskikurpitsa hienoksi raasteeksi.

Sulata voi ja anna jäähtyä hieman. Lisää sokeri, raastettu kurpitsa sekä munat yksitellen vatkaten. Yhdistä kuivat aineet toisessa kulhossa ja lisää taikinaan.

Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (halkaisija 24 cm) ja kaada taikina vuokaan. Paista uunin alaosassa 175 asteessa n. 40 minuuttia. Kokeile kypsyys puutikun avulla.

Valmista kuorrute. Sekoita huoneenlämpöiset voi ja tuorejuusto sähkövatkaimella. Lisää tomusokeri.

Levitä kuorrute jäähtyneen kakun päälle ja reunoille. Ripottele koristeeksi mantelirouhetta.

Elina Ylitervo