Teema

Raikas bulgur-meloni- salaatti maistuu illanistujaisissa

Bulgur on murskattua vehnää ja suosittu raaka-aine esimerkiksi Lähi-idän keittiöissä.

Tämä ohje onkin muunnos libanonilaisesta taboullehista. Siinä käytetään perinteisesti tuoretta tomaattia, jonka mehu kypsentää bulgurin.

Bulgur tarttuu kuitenkin yhtä hauskasti myös meloniin ja imee siitä nestettä ja makua itseensä. Näin salaatti pysyy pitkään raikkaana.

Bulgur-melonisalaatti

1 dl bulguria
1 ½ dl kasvislientä
jäävuorisalaattia
pieni vesimelonipala
2 rkl oliiviöljyä
punasipulia
pieni puntti persiljaa
viinisuolaheinää
 
Kiehauta vesi vedenkeittimessä ja mausta kasvisliemikuutiolla tai -fondilla.

Laita bulgur astiaan ja valuta päälle sen verran lientä, että bulgur peittyy. Anna imeytyä noin 15 minuuttia. Valuta tarvittaessa liika neste pois.

Pese sillä aikaa salaatinlehdet. Pilko meloni reilun kokoisiksi paloiksi ja punasipuli puolikaaren muotoisiksi suikaleiksi. Silppua persilja.

Sekoita bulgur, meloni, sipuli, oliiviöljy ja persilja kevyesti keskenään.

Asettele jäävuorisalaatin ja viinisuolaheinän lehdet laakealle vadille. Nostele bulgur-meloniseos kauniisti sen päälle.

Valkosipuli-jogurtti- kastike

1 rkl karkeaa suolaa
2 valkosipulin kynttä
1 ½ dl luonnonjogurttia
3 tl minttua
½ sitruunan kuori
1 tl sitruunan mehua
oliiviöljyä
 
Hiero valkosipulihakkelus suolan kanssa tahnaksi ja sekoita jogurttiin yrttien ja sitruunan kuoren kera.

Lisää sitruunan mehu ja sekoita. Koristele oliiviöljyllä juuri ennen tarjoilua.

Päivän lehti

27.5.2020