Teema

Raikas ja rapea kevätsalaatti

Kesää odotellessa salaattiin löytyy väriä ja makua hedelmäosastolta. Perinteisten appelsiinien sesonki on huhtikuussa. Veriappelsiinien sesonki kestää maaliskuun loppuun, mutta puoliveriappelsiineja saa vielä huhtikuussakin.

Makeiden appelsiinien rinnalle sopii mainiosti rapsakka fenkoli. Hennot lehdet myös kannattaa hyödyntää.

Jos haluat ruokaisamman salaatin, voit asetella lautaselle muutaman siivun graavilohta.

Appelsiini-fenkolisalaatti

neljälle

2 appelsiinia
2 veriappelsiinia
1 fenkoli
2 salottisipulia
kourallinen minttua
kourallinen lehtipersiljaa
 
Kastike:
2 rkl veriappelsiinimehua
½ rkl sitruunamehua
1 tl kokojyvädijonia
2 rkl oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria
 
Leikkaa appelsiinien päistä viipaleet pois. Aseta appelsiini tukevasti leikkuulaudalle leikattu pinta alaspäin. Leikkaa kuoret pois veitsellä niin, että kitkerät valkoiset kalvot irtoavat. Leikkaa appelsiinit noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Poista siemenet.

Huuhtele fenkoli ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Käytä myös vihreät osat. Leikkaa sipuli ohuiksi siivuiksi. Valmista kastike sekoittamalla ainekset keskenään.

Asettele appelsiinit, fenkoli ja sipuli tarjoiluastiaan. Pirskottele kastike päälle. Revi päälle runsaasti minttua ja lehtipersiljaa.

Elina Ylitervo

Päivän lehti

6.6.2020