Teema

Ray-Banin klassiset Aviatorit seuraavat trendejä

Top Gun -elokuvasta ja monesta muusta sankaritarinasta tunnetuksi tulleet Ray-Banin Aviator-aurinkolasit ovat olleet myös suomalaisten suosiossa vuosikymmenien ajan.

Konservatiiviseksi mielletty 75-vuotias Ray-Ban muuttuu trendien mukana. Klassiset mallit saavat uutta ilmettä liukuvärjäyksistä ja peilipinnoista.

Instrumentariumin tuotepäällikkö Mirja Ortia kertoo, kuinka trendit näkyvät klassikkomalleissa.

Double-Bridge

Double-Bridge tarkoittaa tuplanenäsiltaa. Se on maskuliininen malli, mutta yhtä hyvin käy myös rouheudesta pitävälle naiselle. Ortia uskoo, että Double-Bridgestä tulee ensi kesän isoin hitti. Tuplanenäsiltaa ei ole pelkästään pilot-tyylisessä linssissä, vaan myös pyöreissä ja kulmikkaissa linsseissä.

Peililinssi ja liukuvärjäys

Viime kesän peililinssi on trendikäs vielä tänäkin kesänä. Perinteisten ruskean ja harmaan lisäksi esimerkiksi sininen, vihreä ja grafiitti ovat ajankohtaisia valintoja tälle kesälle. Ortia kertoo, että etenkin sininen liukuväri voi olla tämän kesän miesten juttu.

– Mitä vähemmän linssissä on väriä, sitä vähemmän se suojaa häikäisyltä. Liukuvärjätyt linssit ovat enemmän kaupunkilasit. Kännykän katsominen on helpompaa, samoin kulkeminen ulkotiloista sisätiloihin.

Suorat linssit

Peililinssit nousevat hyvin esiin aurinkolaseissa, joiden etupinta on litteä. Litteä linssi ei vielä pysty optiikan puolesta yhtä hyvään kuin kaareva linssi.

– Puhuisin litteistä linsseistäkin enemmän kaupunkilaseina.

Aurinkolaseja valitessa kiinnitetään huomio kokoon. Linssi ei saa osua poskiin. Lasit eivät saisi olla kasvoja leveämmät tai kapeammat. Ortia kuitenkin muistuttaa, että aurinkolaseilla saa leikitellä.

Elina Nyström

Päivän lehti

7.6.2020