Teema

Ruokaharrastajan museotärpit Pariisissa

Suklaamuseossa selviää, kuinka Keski-Amerikan herkku saapui Eurooppaan. Kaakao siivitti Pariisin 1600–1700-luvun intellektuellit haaveilemaan vapaudesta ja tasa-arvosta. Pääsylippuun kuuluu maistiaiset.

Viinimuseon 1400-luvun kellareissa on valtava määrä viiniin liittyvää esineistöä. Renessanssiajan Pariisissa juomavesi oli kortilla, viini taas liki ilmaista. Keskiajalla leipä ja viini kuuluivat palkkaan. Museossa järjestetään pienimuotoisia maksullisia viininmaistiaisia. Viinikurssi, jossa käsitellään ruokien ja viinien yhteensopivuutta, on tilattava etukäteen. Museossa on hyvätasoinen lounasravintola.

Louvressa on antiikin Kreikan osastolla ruukkuja, joissa viiniä ja öljyä kuljetettiin pitkin Välimerta.

Rooman osastolle on koottu Vesuviuksen purkauksessa hautautuneita hopeisia ruokailuvälineitä.

Arts décoratifs -museon 1900-luvun alun astiastot ovat huikeita käsityönäytteitä. Pöytähopeat ovat saaneet vaikutteita antiikin Egyptistä.

Ennen vuoden 1929 pörssiromahdusta rahaa oli ja sitä käytettiin.

Patrick Le Louarn