Teema

Ruokakirjailija Hanna Gullichsen oppi kokkikoulussa muutakin kuin ruuanlaittoa – ja nyt hän jakaa parhaat niksinsä kotikokeille

Kokki Hanna Gullichsen luuli tietävänsä ruuanlaitosta kaiken, mutta oppi kokkikoulussa nöyräksi. Hän huomasi nauttivansa jopa siivouksesta. Siisteys on hänen neuvonsa myös kotikokille: siivoa tasot ja tyhjennä kaapit turhasta, niin ruuanlaitto sujuu. Gullichsen neuvoo myös, miten syntyy aito ranskalainen ratatouille.
Hanna Gullichsen haluaisi oppia leipomaan leipää. – Luulen, että se vaatii sopivan mielentilan. Sen aika ei ole vielä. Kuva: Konsta Leppänen

Kaksi vuotta sitten maaliskuussa Perhon liiketalousopiston tyhjässä opetuskeittiössä istui jännittynyt opiskelija reippaasti etuajassa. Ensimmäinen koulupäivä oli alkamassa. Hanna Gullichsen oli päättänyt vihdoin toteuttaa unelmansa ja opiskella kokiksi. – Ensimmäisenä päivänä...

Kokki Hanna Gullichsen luuli tietävänsä ruuanlaitosta kaiken, mutta oppi kokkikoulussa nöyräksi. Hän huomasi nauttivansa jopa siivouksesta. Siisteys on hänen neuvonsa myös kotikokille: siivoa tasot ja tyhjennä kaapit turhasta, niin ruuanlaitto sujuu. Gullichsen neuvoo myös, miten syntyy aito ranskalainen ratatouille.

Haluatko lukea tämän jutun?

Samalla tilauksella saat käyttöösi Kanta-Hämeen kiinnostavimmat uutiset, asiaa ja viihdettä kotimaasta ja maailmalta.

Tilaa 3kk digiä 30 eurolla

Oletko jo tilaaja?

Kirjaudu sisään