Teema

Saisiko olla hysteerisiä leipojanaisia jauhopölyssä? Koko Suomi leipoo alkaa tänään

Koko Suomi leipoo etenee samalla kaavalla kuin kaksi edellistä kautta. Kolmas kausi ei tarjoile katsojalle mitään uutta.

Edelleen reseptit ovat saatavissa ohjelman nettisivuilta ja tuomaristo antaa ohjeita, mitä kannattaisi ottaa kotikeittiössä leipoessakin huomioon.

Sarja alkaa teknisellä tehtävällä, kun tavalliset kotileipurit tuskailevat, miten ässätaikinan saa riittävän notkeaksi pursotukseen.

Kilpailun välissä katsojille esitellään kilpailijoita ja jatketaan taidonnäytetehtävään. Siinä kilpailijat pääsevät taikomaan rahkatäytteisen kääretortun. Voiko perinteisempää enää olla?

Kuvausryhmän onneksi yksi kilpailija unohtaa kääretorttutaikinasta vehnäjauhon. Se koituu hänen kohtalokseen.

Ohjelman ongelma on se, ettei draamaa löydy. Sitä on selkeästi yritetty rakentaa leikkauspöydällä. Katsoja joutuukin kärsimään myötähäpeästä, kun tietyistä kilpailijoista luodaan hysteerinen kuva, vaikka todellisuus on todennäköisesti toinen.

Koko Suomi leipoo palaa keskiviikkona ruutuun MTV3-kanavalla klo 20.00