Teema

Suklaa ja appelsiini maustavat juhlapannarin

Ihanalta tuoksuva kirpeänmakea appelsiinivoikastike kruunaa suklaalla juhlistetun pannukakun.

Suklaa-appelsiinipannari

1 appelsiinin kuori

1/2 appelsiinin mehu

4 munaa

1,5 dl sokeria

1 l täysmaitoa

5 dl vehnjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 tl suolaa

100 g tummaa suklaata

70 g voita

Pese appelsiini, raasta kuori ja purista mehu.

Vatkaa munat ja sokeri kulhossa vaahdoksi. Sekoita joukkoon puolet maidosta. Yhdistä jauhot ja sekoita vaahtoon. Kaada joukkoon loput maidosta, appelsiinimehu ja suola. Anna turvota vähintään puoli tuntia.

Raasta suklaa ja sulata mikrossa 10 sekunnin erissä aina välissä sekoittaen. Sulata voi, anna hieman jäähtyä. Lisää voisula, appelsiininkuori ja suklaa taikinaan.

Voitele uuniastia tai suuri valurautapannu. Kaada taikina astiaan ja paista 225 asteessa 25–30 minuuttia. Leikkaa annospaloiksi ja valele appelsiinivoikastikkeella.

Appelsiinivoikastike

100 g voita

1/2 appelsiinin kuori

1/2 appelsiinin mehu

1 dl tomusokeria

Sulata voi kattilassa. Raasta appelsiinin kuori ja purista mehu. Lisää ne ja tomusokeri voihin. Anna maustua ja kaada pannarin päälle.