Teema

Suloiset persikkaruusut maistuvat kesävieraille

Näyttävät persikkaruusut syntyvät pienellä askartelulla kesän yllätysvieraille, kun varaat pakastimeen voitaikinalevyjä, hedelmäkoriin muutaman tuoreen persikan ja kaappiin persikkahilloa tai sosepurkin

Persikkaruusu

10 kpl

500 g eli 5 voitaikinalevyä

4 persikkaa

1 dl persikkahilloa

kananmunaa voiteluun

tomusokeria pinnalle

Sulata ja kauli voitaikinalevyt hiukan pidemmiksi ja ohuemmiksi. Leikkaa jokainen levy pituussuuntaan kahtia, jotta saat viidestä levystä yhteensä kymmenen kaistaletta.

Halkaise persikat, poista kivi ja siivuta persikanpuolikkaat ohuiksi puoliympyröiksi.

Aseta taikinaviipale pöydälle eteesi leveyssuunnassa. Levitä persikkahillo taikinaviipaleen päälle.

Asettele persikkasiivut taikinakaitaleen yläreunaan hieman limittäin sateenkaaren tapaan. Persikkasiivun yläosan tulee ulottua taikinan reunan yläpuolelle ja taikinan alaosan tulee jäädä tyhjäksi.

Kun olet asetellut siivut, taita taikinan alareuna persikansiivujen alaosan päälle. Rullaa lyhyeltä sivulta toiselle kauniiksi ruusuksi.

Aseta ruusu ison, voidellun muffinivuoan koloon ja voitele kananmunalla.

Paista 225 asteessa noin 25 minuutin ajan kauniin kullanruskeiksi. Ripottele jäähtyneen ruusun päälle tomusokeria ennen tarjoilua.

Päivän lehti

25.10.2020

Fingerpori

comic