Teema

Suolakinuskijäätelö kampittaa sokerinhimon

Kaipaatko helppoa ja nopeaa, mutta samalla hienostunutta ja herkullista jälkiruokaa? Suolakinuski on niin hyvää, että sitä tekisi mieli tehdä tupla-annos.

Tavallinenkin vaniljajäätelö nousee suolakinuskikastikkeen avulla hienostoluokkaan, mutta jos haluat annokseen vielä lisää makua ja väriä, kokeile lisätä puolukoita tai karpaloita. Ne kesyyntyvät kinuskin parina juuri sopivasti.

Jäätelöä ja suolakinuskia

200 g hienosokeria

1,8 dl vettä

1 dl kuohukermaa

80 g voita

1 tl merisuolaa

Vaniljajäätelöä

Suolapähkinöitä

Valmista kinuski sekoittamalla sokeri ja 0,8 dl vettä isolla paistinpannulla. Kun sokeri alkaa sulaa, lisää lämpöä ja anna poreilla sekoittamatta noin 6–10 minuuttia kauniin ruskeaksi. Siirrä liedeltä ja sekoita varovasti joukkoon kerma, voi, 1 dl vettä ja suola. Kuumenna vielä noin 1–2 minuutin ajan, kunnes seos on tasaista. Anna jäähtyä hetken.

Kokoa annokset laittamalla kulhon pohjalle iso pallo vaniljajäätelöä. Kaada lämmintä kinuskikastiketta ja viimeistele annos suolapähkinöillä.

Valmis kinuskikastike säilyy jääkaapissa noin viikon.