Teema

Suppikset sopivat sienirullaan

Suppilovahveroiden paras aika on juuri nyt. Paista osa onnistuneen suppisretken saaliista tuoreeltaan rapean ja ruokaisan sienirullan täytteeksi.

Syksyinen sienirulla

4 hengelle

Pannukakkupohja

2 ½ dl vehnäjauhoja

1 tl suolaa

6 dl maitoa

3 munaa

50 g voita sulatettuna

Täyte

1 litra tuoreita suppilovahveroita (tai muita sieniä)

1 sipuli

1 rkl voita

2 valkosipulinkynttä

½ tl suolaa

½ tl mustapippuria

½ tl muskottipähkinää

150 g juustoraastetta

1 prk ranskankermaa

1 dl hienonnettua persiljaa

kuorrutukseen juustoa raastettuna

Sekoita pohjan ainekset tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina voidellulla leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle. Paista 225 asteessa noin puoli tuntia. Kumoa kypsä pohja leivinpaperille.

Pilko täytettä varten sienet ja hienonna sipuli. Paista ne pannulla voissa. Paista kunnes sienistä lähtevä neste on haihtunut. Lisää täytteen muut ainekset ja kuumenna sekoittaen.

Levitä täyte pohjalle ja kääri se rullaksi. Nosta rulla leivinpaperin päälle uunipannulle ja ripottele päälle juustoa.

Kuorruta 250 asteessa kuutisen minuuttia. Tarjoa iltapalana patongin ja raikkaan salaatin ja juoman kanssa.