Teema

Suurille stadioneille isolla rahalla

Kiinnostavatko jalkapallokenttien todella isot nimet? Manchester Unitedin, Liverpoolin, Bayern Münchenin, FC Barcelonan, Real Madridin ja muiden raskassarjalaisten peleihin päästäkseen saa usein laskea riviin kolminumeroisen summan euroja.

Ilman faniryhmän jäsenyyttä lippuja ei seuroilta kannata edes yrittää ostaa. Jäsenyys antaa mahdollisuuden, mutta ei takaa mitään. Halukkaita on paljon, ja kausikorttien runsaan määrän vuoksi myytävää on vähän. Yleensä ainoaksi vaihtoehdoksi jää lippuja välittävien nettisivustojen käyttäminen. Sivustoja on paljon, kuten Viagogo.com ja Ticket2.com.

Englannin Valioliiga on keskihinnaltaan kallein. Huippujoukkueiden ja sarjataulukon häntäpään seurojen kohtaamisissa lipun hinta asettuu 100 ja 200 euron välille. Huippujoukkueiden keskinäisissä peleissä ja paikallisotteluissa hinta kaksinkertaistuu.

Jos haluat nähdä tietyn joukkueen pelin, kannattaa harkita myös sen vieraspeliin lähtemistä. Vaikka suurimmat seurat ovat suosittuja myös vieraskentillä, saattaa joihinkin vieraspeleihin olla yllättävänkin edullisia lippuja tarjolla.

Saksan jätti Bayern München on tunnettu loppuunmyydyistä kotipeleistään. Niihinkin voi saada lippuja välityspalveluista. Yleisesti Saksan Bundesliiga tarjoaa edullisia ottelulippuja.

Espanjan superseurojen kotipeleihin lippuja voi saada noin viidelläkympillä. Vastustajalla on suuri merkitys hintaan. Real Madridin ja Barcelonan keskinäisestä ”El Clasicosta” pitää olla valmis maksamaan vähintään 500 euroa.

Tatu Luoto

Päivän lehti

18.9.2020

Fingerpori

comic