Teema

Talvi altistaa työmatka-tapaturmille

  1. Työmatka on työpäivän vaarallisinta aikaa. Työmatkatapaturman riski on 1,3-kertainen työpaikoilla sattuneisiin tapaturmiin verrattuna. Työmatkalla sattuu yli 20 000 tapaturmaa vuodessa.
  2. Pienikin liikennetapaturma voi aiheuttaa työnantajalle tuhansien eurojen kustannukset. Työntekijälle kyse on paitsi toimeentulosta, myös terveydestä ja tulevasta työkyvystä.
  3. Työmatkatapaturmia sattuu erityisesti marras-maaliskuussa, ja turmissa on piikki liukkaiden päivien kohdalla. Käytä pyörässä nastarenkaita ja jalassa pitäviä kenkiä tai liukuesteitä. Yrityksissä on hyvä huolehtia hiekoituksesta ja liukkauden torjunnasta.
  4. Pimeyttä torjutaan heijastimilla, pyörävaloilla sekä kunnon valaistuksella työpaikan sisä- ja ulkotiloissa. Joustavat työajat varmistavat, ettei työpaikalle ole tarvetta kiirehtiä huonossa kelissä sysipimeällä.
  5. Vuonna 2014 kaikista palkansaajille korvatuista työmatkatapaturmista puolet sattui jalankulkijoille, neljännes polkupyöräilijöille ja vain vajaa viidennes henkilöautolla liikkuville.

Lähde: LähiTapiola

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic