Teema

Talvipäivän lämmittäjä maistuu mustikalle

Mustikkalatessa yhdistyy lapsuuden mustikkamaito ja mausteinen tee.

Kardemumman ja mustikan kotoinen makuyhdistelmä on tuttu mustikkapiirakasta. Toisaalta kaneli ja ripaus muskottipähkinää vievät makumaailman intialaisen chain suuntaan.

Tämä lämmin herkkujuoma sopii myös lapsille, sillä eteläafrikkalaisesta punapensaasta valmistettavassa rooibos-teessä ei ole kofeiinia.

Juomaan ei lisätä sokeria, vaan makeus saadaan vaahterasiirapista.

Mustikkalatte

kahdelle

3 dl vettä

1 teepussi vanilja-rooibosta

1 dl pakastemustikoita

2 rkl vaahterasiirappia

1 tl kanelia

1/2 tl kardemummaa

1/4 tl vaniljajauhetta

ripaus muskottipähkinää

3 dl kaurajuomaa

kanelia koristeluun

Kuumenna vesi kiehuvaksi ja hauduta siinä rooibos-teepussia muutama minuutti. Laita haudutettu tee, mustikat, vaahterasiirappi, kaneli, kardemumma, vaniljajauhe ja muskottipähkinä tehosekoittimeen. Pyöräytä tasaiseksi seokseksi ja lämmitä kattilassa kuumaksi.

Kuumenna kaurajuoma kattilassa ja vaahdota se maidonvaahdottimella tai vispilällä.

Kaada kuppeihin ensin mustikka-teeseosta ja sen päälle vaahdotettua maitoa. Koristele annos kanelilla.