Teema

Tarjoa kesäruuaksi juhlavan helppoja siiderisimpukoita ja kääri muikut kalakukkoon eväsruuaksi

Kesä kutsuu kalaruokien ääreen. Muikkukukko on oiva eväs vaikka souturetkelle. Simpukat saavat makua siideristä. Tarjoa rapeaksi paistettu lohi fetalla ja parmesaanilla kruunattujen uusien perunoiden kera.
Simpukat kypsyvät siideriliemessä muutamassa minuutissa. Spagetin on oltava kiehumassa ennen simpukoita, jotteivät simpukat ennätä kypsyä liikaa ja muuttua nahkeiksi. Kuva: Harri Kuittinen
Simpukat kypsyvät siideriliemessä muutamassa minuutissa. Spagetin on oltava kiehumassa ennen simpukoita, jotteivät simpukat ennätä kypsyä liikaa ja muuttua nahkeiksi. Kuva: Harri Kuittinen

Kun törmäät kalatiskillä simpukoihin, osta samalla pikkupullo kuivaa omenasiideriä. Siiderisimpukat valmistuvat nopeasti ja mutkattomasti vaikka kesäiselle lounaalle, mutta kelpaavat hyvin juhlavampiinkin tarpeisiin. Rapeaksi paistettu lohi ei sekään kauan pannulla kypsy,...

Kesä kutsuu kalaruokien ääreen. Muikkukukko on oiva eväs vaikka souturetkelle. Simpukat saavat makua siideristä. Tarjoa rapeaksi paistettu lohi fetalla ja parmesaanilla kruunattujen uusien perunoiden kera.

Haluatko lukea tämän jutun?

Samalla tilauksella saat käyttöösi Kanta-Hämeen kiinnostavimmat uutiset, asiaa ja viihdettä kotimaasta ja maailmalta.

Tilaa 4kk digiä 39 eurolla

Oletko jo tilaaja?

Kirjaudu sisään

Päivän lehti

7.7.2020