Teema

TV-arvio: Tavikset asettuvat ensimmäistä kertaa julkkiksia vastaan Suomen Selviytyjissä – Miten heidän käy?

Tavallisista suomalaisista koostuvassa joukkueessa nähdään muun muassa opiskelijoita, lääkäreitä, myyntipäällikköjä ja yrittäjiä. He kisaavat Selviytyjissä julkkikisia vastaan. Kuva: Lars Johnson
Tavallisista suomalaisista koostuvassa joukkueessa nähdään muun muassa opiskelijoita, lääkäreitä, myyntipäällikköjä ja yrittäjiä. He kisaavat Selviytyjissä julkkikisia vastaan. Kuva: Lars Johnson

Filippiinien jylhänkauniissa saaristossa kysytään taas voimaa, sisua, kanttia ja hoksottomia.

Aivan ensimmäistä, jo vuonna 2013 nähtyä kautta lukuun ottamatta Suomen Selviytyjissä on seurattu julkisuudesta jo entuudestaan tunnettuja kilpailijoita. Nyt nähtävällä neljännellä tuotantokaudella mukana on niin ikään julkkiksia, mutta heitä vastaan kisaa kahdeksan tuntematonta suomalaista.

Julkkisjoukkueeseen kuuluvat sosiaalisesta mediasta elantonsa saavat Arttu Lindeman ja Sara Sieppi, muusikot Tommi Läntinen ja Petra Gargano, ex-urheilijat Markus Pöyhönen ja Taina Ojaniemi, Sohvaperunat-ohjelmasta tuttu Juhani Koskinen sekä juontaja Alma Hätönen.

Tavisten joukkueessa on opiskelijaa, lääkäriä, myyntipäällikköä ja yrittäjää. Sporttisten julkkisten rinnalla nähdään kaikenkokoisia ja -ikäisiä miehiä ja naisia.

Suomen kokoisessa maassa monet julkkiksista tuntevat toisensa jo etukäteen, mistä voi olla etua kilpailussa. Toisaalta heidän maineensa ja saavutuksensa tiedetään myös tavisleirissä.

Tulevatko julkikset hyvin toimeen keskenään vai ottavatko heidän egonsa liikaa yhteen? Parhaassa tapauksessa puhtaalta pöydältä aloittava ja altavastaajana pidetty tavisjoukkue voi jopa löytää nopeammin yhteisen sävelen.

Tällä kertaa Selviytyjissä otetaan löysät pois heti alkuun. Kisa starttaa heti, kun joukkueet näkevät toisensa ensimmäisen kerran.

Ensimmäisen kilpailun palkintona on iso kasa tarvikkeita, jotka helpottavat huomattavasti elämää autiolla saarella. Hyvät yöunet onnistuvat varmimmin pressun ja huopien avulla ja tulentekovälineet mahdollistavat nuotiotulessa valmistetun lämpimän ruoan.

Kuka voittaa tärkeän avauksen?

Selviytyjät Suomi: Nelonen klo 19

Päivän lehti

24.1.2020