Teema

Täyteläinen talvipasta kukkakaalista

Klassikkopasta carbonaran kasvisversioon paahdetaan kukkakaalta ja herkkusieniä. Paahdettuna kukkakaalin makeus tulee esiin. Herkkusienen umami tuo carbonaraan täyteläisyyttä. Kun ainekset ovat yksinkertaiset, pastan laadulla on väliä. Priimapastan pinta on karhea, jotta kastike tarttuu siihen hyvin. Satsaa siis laadukkaaseen pastaan ja varo keittämästä pastaa ylikypsäksi.

Kukkakaali-carbonara

neljälle

700 g kukkakaalta
200 g herkkusieniä
3 rkl oliiviöljyä
mustapippuria ja suolaa
100 g saksanpähkinärouhetta
400 g spaghettia
3 kananmunaa
1 ½ dl parmesaania raastettuna
3 rkl kermaa
mustapippuria ja suolaa
1–2 rkl hienonnettua persiljaa
 
Jaa kukkakaali kukinnoiksi. Puhdista ja paloittele herkkusienet. Laita kukkakaali ja sienet kulhoon. Lisää oliiviöljy, mausta mustapippurilla ja suolalla ja sekoita.

Levitä kukkakaali ja sienet leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paahda 250-asteisessa uunissa noin 15–20 minuuttia, kunnes kukkakaalit ja sienet ovat saaneet väriä. Sekoittele välillä.

Paahda rouhittu saksanpähkinä kuivalla pannulla, kunnes se saa hieman väriä. Keitä pasta ohjeen mukaan. Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää kerma, parmesaaniraaste sekä suolaa ja pippuri. Valuta pasta lävikössä, säästä 1 dl keitinvettä.

Kumoa pasta kattilaan, lisää paahdetut kukkakaalit ja sienet. Lisää munaseos joukkoon vähitellen koko ajan sekoittaen. Jos kastike tuntuu kuivalta, lisää vielä hieman keitinvettä. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa.

Lisää päälle pähkinärouhetta ja hienonnettua persiljaa. Tarjoile heti.

Päivän lehti

29.1.2020