Teema

Trendikkäimmät kulmakarvat ovat tummat ja tuuheat

Kosmetologiopiskelijat Victoria Lombo ja Milla Jansson eivät voisi kuvitellakaan lähtevänsä ihmisten ilmoille meikkaamattomilla kulmilla.

– Vaikkei mitään muuta ehtisi meikata, kulmat on pakko tehdä. Muuten on ihan alaston olo, Jansson sanoo.

Lombon ja Janssonin kulmat ovat tummat ja terävästi rajatut.

– Vahvat kulmat tuovat olemukseen särmikkyyttä, Jansson sanoo.

– Minusta tuntuu, että meikatut kulmat avaavat ilmettäni. Muuten näytän siltä, että minua ei huvita mikään, Lombo toteaa.

Mutta ei vain nuorten vaan koko kauneusalan katseet näyttävät nyt kiinnittyneen kulmakarvoihin.

– Ilmiö on pinnalla nyt tosi suurena. Kulmakarvojen muotoiluun ja ehostamiseen liittyviä palveluja ja tuotteita on kuluttajille tarjolla aivan valtavasti, vaasalainen jo pitkään kulmien pigmentointeja tehnyt kosmetologi Marjo Kujanpää-Kupiainen M-Beauty Studiosta sanoo.

Kulmakarvoista vastikään kirjan julkaissut kauneusalan yrittäjä Katarina Lagus näkee ilmiön taustalla sosiaalisen median ja erityisesti Instagramin suosion.

– Tähtien, kuten Jennifer Lopezin ja Kim Kardashianin, seuraamisen kautta myös heidän meikkaajansa ovat tulleet tavallisten ihmisten tietoisuuteen.

Kun meikkitaiteilijat ovat alkaneet laittaa julki yhä tarkempia ja tiukemmin rajattuja kuvia, kulmakarvat ovat nousseet esiin uudella tavalla.

Lagus ei pane kauneusmuodin suuntausta yhtään pahakseen.

– Kulmakarvat ovat olleet lähes unholassa kymmenen viime vuoden ajan ja jääneet kakkoseksi ripsille, huulille ja jopa kasvojen muokkaamiselle. Mutta kulmien muotoilu muuttaa ihmisen ilmettä todella paljon. Niillä voi tehdä kasvoista erittäin kauniin – tai sitten kunnolla hallaa.

Lagus antaa esimerkin.

– Jos kulmakarvoja nyppii alhaalta liikaa, kulmat jäävät ylös ja ilme voi olla jatkuvasti pelästynyt, hämmentynyt tai ihmettelevä.

– Toinen ääripää on sitten erittäin lähellä toisiaan olevat suorat kulmat, jotka tekevät kasvoille varsin tuiman ilmeen, Lagus sanoo.

Kujanpää-Kupiainen vertaa naisten kulmien ehostamista ja muotoilua miesten viiksiin.

– Niistä pidetään huolta ja niillä luodaan vaikutelma siisteydestä. Kulmakarvoilla pystyy myös viestittämään persoonaa: onko luonteeltaan enemmän runollinen, jämäkkä vai pehmeä?

Kulmien muotoilun ykkössääntö on Laguksen mukaan yllättäen se, että malttaa pitää näppinsä pinseteistä erossa.

– Lopeta kulmakarvojen nyppiminen etenkin suurentavan peilin edessä, muuten kulmista tulee poikkeuksetta ylinypityt, hän sanoo.

Liiallisen nyppimisen vaarana on Laguksen mukaan pilata kulmansa lopullisesti.

– Jos karvatuppea lähtee nykimään tarpeeksi monta kertaa, se vaurioituu.

Tämän seurauksena karvan kasvu heikkenee ja voi ajan mittaan loppua kokonaan.

– Tämä voi jälkikäteen harmittaa. Muoti ja oma maku eivät välttämättä ole 35-vuotiaana samat kuin 17-vuotiaana, Lagus huomauttaa.

Trendikkäimmät kulmakarvat ovat Laguksen mukaan nyt mahdollisimman luonnolliset ja karvamaiset. Yksittäisiä karvoja korostetaan ja jopa piirretään lisää.

Kulmakarvojen erottumista lisätään geelien avulla.

– Alkuun pääsee myös joka naisen meikkipussista löytyvällä kuivahtaneella ripsivärillä. Sitä voi hyvin käyttää kulmakarvojen ojentamiseen ja harjaamiseen.

Kulmat saavat siis kasvaa rauhassa. Ylipitkiäkään karvoja ei nypitä vaan leikataan.

– Tee sekin normaalin peilin ääressä ja päivänvalossa, Lagus sanoo.

Kulmat saavat nyt Laguksen mukaan olla tummat, vaikka hiusten väri olisikin vaalea. Paras sävy löytyy omien hiusten juurikasvusta.

– Pysy viileissä sävyissä. Silloin ei voi mennä hirveästi mönkään, Lagus sanoo.

Kujanpää-Kupiaisen mukaan aikuinen suomalainen nainen on tarkka ja konservatiivinen myös kulmakarvoissaan.

– Luonnollisuus on yhä hyvin tärkeää. Suomalaiset naiset haluavat myös kulmien sointuvan kokonaisuuteen. Kardashianin arabikulmat ja suomalaiset Elovena-kasvot ovat usein aika toimimaton yhdistelmä.

Päivän lehti

12.7.2020