Teema Elina Ylitervo, teksti ja kuvat

Uuniperuna on tuttu herkku, mutta eksoottisilla täytteillä saat siihen aivan uudenlaista inspiraatiota – Näin tarjoilet sen intialaiseen, japanilaiseen tai tanskalaiseen tyyliin

Unohda folioon kääriminen, sillä paras uuniperuna syntyy suolapedillä. Nappaa tästä herkulliset täytteet, jotka hakevat inspiraatiota maailmalta. Intialaisessa täytteessä maistuvat masala-pavut, japanilaiseen täytteeseen upotetaan norilevyjä ja mirinkastiketta. Tanskalainen uuniperuna lainaa täytteensä tietenkin smörrebrödistä.
Tacomaustettu jauheliha raikastuu pico de gallolla ja ranskankermalla. Kuva: Konsta Leppänen
Tacomaustettu jauheliha raikastuu pico de gallolla ja ranskankermalla. Kuva: Konsta Leppänen

Suolapedillä valmistettu peruna on päältä ihanan rapea ja sisältä pehmeä. Vuoan pohjalle levitetty kerros karkeaa suolaa johtaa lämpöä tasaisesti perunaan ja antaa samalla hivenen makua. Peruna kannattaa pestä erityisen hyvin,...

Unohda folioon kääriminen, sillä paras uuniperuna syntyy suolapedillä. Nappaa tästä herkulliset täytteet, jotka hakevat inspiraatiota maailmalta. Intialaisessa täytteessä maistuvat masala-pavut, japanilaiseen täytteeseen upotetaan norilevyjä ja mirinkastiketta. Tanskalainen uuniperuna lainaa täytteensä tietenkin smörrebrödistä.

Haluatko lukea tämän jutun?

Samalla tilauksella saat käyttöösi Kanta-Hämeen kiinnostavimmat uutiset, asiaa ja viihdettä kotimaasta ja maailmalta.

Tilaa 3kk digiä 19 eurolla

Oletko jo tilaaja?

Kirjaudu sisään

Päivän lehti

25.2.2020