fbpx
Teema

Välipalaksi voileipää ja muffinsseja

Koululaiset osaavat paljon. Leivän paahtaminen ja voitelu sekä juuston höylääminen onnistuvat pienimmiltäkin. Sen sijaan uunin ja raastinraudan käyttäminen vaatii jo vähän ikää.

Selkeillä ohjeilla lapsi osaa itsekin valmistaa sopivan välipalan. Herkullisissa ja terveellisissä muffinsseissa on kesäkurpitsaa, pellavansiemenrouhetta sekä banaania. Tonnikalaleivät taas ovat ruokaisa ja maukas välipala, jonka välissä maistuvat lempivihannekset.

Vanhemmat lapset osaavat itse lukea ohjeet, pienemmille välipalat voi valmistaa jääkaappiin valmiiksi.

Kesäkurpitsa-banaanimuffinssit

½ kesäkurpitsa
1 banaani
4 ½ dl vehnäjauhoja
1 ½ dl pellavasiemenrouhetta
2 ½ dl fariinisokeria
2 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
1 tl kanelia
2 dl maitoa
1 kananmuna
 

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele muffinssipellin vuoat tai lado pellille 12 paperivuokaa valmiiksi.

Huuhtele ja raasta kesäkurpitsa.

Kuori ja muussaa banaani haarukalla

Sekoita kulhossa keskenään kuivat aineet. Lisää joukkoon kesäkurpitsaraaste sekä banaani.

Sekoita keskenään pienessä kulhossa muna ja maito. Sekoita se taikinan joukkoon.

Jaa taikina muffinssikoloihin tai vuokiin.

Paista 175-asteisessa uunissa 25 minuuttia. Anna jäähtyä ennen syömistä.

Kookosjätskit

1 kiivi
1 appelsiini
1 dl mansikoita
1 dl pensasmustikoita
kookosvettä, mehua tai vettä
jäätelömuotteja
 

Kuori ja paloittele kiivi ja appelsiini. Poista mansikoista kannat ja leikkaa ne pienemmiksi palasiksi.

Annostele hedelmät ja marjat jäätelömuotteihin.

Kaada päälle kookosvettä tai mehua. Mitä kirkkaampaa nestettä käytät, sitä paremmin hedelmät erottuvat jäätelön joukosta.

Anna jäätyä pakkasessa seuraavaan päivään.

Pyykkipoikaperhoset

pähkinöitä
suolapretzeleitä
kuivattuja karpaloita
rusinoita
lisäksi tarvitset mini grip -pusseja, pyykkipoikia ja piippukrassia
 

Piirrä pyykkipojille silmät. Annostele pusseihin pähkinöitä, kuivattuja karpaloita ja suolapretzeleitä.

Sulje pussi ja kiepauta keskeltä piippukrassi tuntosarviksi tai sulje pyykkipojalla, johon lisäät tuntosarvet.

Maapähkinävoipallot

1,2 dl kaurahiutaleita
1,2 dl kookoslastuja
0,6 dl pellavasiemenrouhetta
0,6 dl rusinoita
0,6 dl maapähkinävoita
0,4 dl hunajaa
½ tl vanilja-aromia
ripaus kanelia
 
Sekoita kuivat aineet keskenään.

Yhdistä joukkoon hunaja ja maapähkinävoi.

Pyörittele tahnasta palleroita ja anna viilentyä jääkaapissa.

Sellerimadot

2 selleriä tai puolikas kurkku
½ omena
½ appelsiini
½ kiivi
3 rkl tuorejuustoa
muutama kirsikkatomaatti
muutama viinirypäle
pensasmustikoita
 

Huuhtele ja leikkaa selleri tai kurkku sopivan matomittaisiksi pätkiksi. Jos käytät kurkkua, koverra siemenet pois.

Leikkaa omenasta puolen sentin paksuinen rinkula ja tasaa sen alareuna.

Kuori ja leikkaa kiivistä sekä appelsiinista samanlaiset rinkulat ja tasaa myös niiden alareunat.

Annostele kurkulle tai sellerille tuorejuustoa.

Koristele haluamillasi täytteillä erinäköisiksi madoiksi.

Tonnikalaleivät

paahtoleipää
1 prk tonnikalaa
200 g tuorejuustoa
paprikaa
salaattia
 
 
Sekoita tuorejuusto ja tonnikala keskenään.

Levitä tahnaa paahtoleivälle.

Laita väliin salaattia ja paprikaa.

Nosta toinen leipä päälle ja kääri sievään tarjoilupaperiin.

Menot