Teema

Valitse kaulus, joka pitää kaulan alueen keveänä

Parrakkaan miehen kannattaaa muistaa paitaostoksilla, että kaulan ja kasvojen alue on hyvä pitää kevyenä, sanoo stylisti Sohvi Nyman.

Parta, koostaan riippuen, vie tilaa muilta asusteilta.

Tarkoitus on, että pään ja kaulan alue ei vie liikaa huomiota ja näytä suhteettoman suurelta muuhun vartaloon verrattuna.

– Jos on hyvin voimakkaat leukaperät, paksu kaula ja paksu parta vielä, niin tiukkaa poolopaitaa ei kannata laittaa päälleen. Siinä käy niin, että paita ikään kuin hirttäytyy pään ympärille, ja pää näyttää kohtuuttoman suurelta. Pystykaulus ja kauluspaita ovat parempia vaihtoehtoja.

Parta on siis tärkeä huomioida etenkin kauluspaitaa ostettaessa.

Parrakkaiden miesten on syytä välttää tällä hetkellä muodikkaita tuplakauluksia, koska parran kanssa ne saattavat kerryttää liikaa massaa kaulan ympärille. Hillityt kaulukset ovat varma valinta.

– Esimerkiksi cutaway-kaulukset ovat hyvät. Ne ovat kapeat ja menevät alaspäin. Ne myös pidentävät leuka- ja kaulalinjaa.

Cutaway-kaulukset jättävät paidan yläosan näkyviin, koska kaulusten kärjet ovat etäällä toisistaan.

Karvoituksen väri vaikuttaa siihen, minkä värisiä vaatteiden ja asusteiden pitää olla.

Nymanin mukaan värimaailmoja on neljä: kevät, kesä, syksy ja talvi. Nämä ohjaavat sitä, millaiset värit ja sävyt sopivat pukeutujalle. Nymanin mukaan moni mies tunnistaa juuri parran sävystä oman värimaailmansa.

– Lähtökohtaisesti, jos sinulla on musta tai suklaanruskea parta, olet kylmän värimaailman edustaja. Silloin kaikki viileät ja sinipohjaiset värit sopivat sinulle. Jos partasi on blondi tai punertava, olet lämpimän värimaailman edustaja. Silloin sinulle sopivat lämpimät keltapohjaiset värit.

– Huomioi vaateostoksilla karvoituksesi väri. Oikeat värit vaatteissa ja asusteissa saavat sinut näyttämään fressiltä ja hehkuvalta. Jos taas puet väärät värit päälle, näytät väsyneeltä, sairaalta ja krapulaiselta.

Nyman muistuttaa, että mustan ei tarvitse olla suomalaisten kansallisväri. Se ei sovi kaikille.

– Jos talvi ei ole värimaailmasi, älä käytä mustaa kasvojasi vasten, sillä se saa sinut näyttämään vanhalta ja väsyneeltä. Musta korostaa tummia silmänalusia, ryppyjä ja juonteita sekä kaksoisleukaa.

Ville Perttula

Menot