Teema

Jos katsot televisiota antennin kautta, vanha laite toimii vielä maaliskuussa 2020 – syynä valitus markkinaoikeuteen

Antennin kautta televisiota katsovien lähtystekniikka ei muutu vielä 31.3.2020. Viestintävirasto tiedotti tänään, että muutos siirtyy, Yleisradion jakelukilpailutuksesta on valitettu markkinaoikeuteen.

Markkinaoikeuden käsittely saattaa kestää useita kuukausia, joten siirtymää ei voida toteuttaa vielä 31.3.2020.

 

Suomen antennitelevisioverkoissa oli tarkoitus siirtyä DVB-T2-lähetystekniikkaan 31.3.2020 mennessä. Se mahdollistaa HD- eli teräväpiirtolähetykset.

Muutos tapahtuu joka tapauksessa lähivuosina.

 

Tulevaisuudessa DVB-T2-virittimellä varustetun television tai digiboksin hankinta on edessä useilla antenni-tv-talouksilla. Lähes kaikki myynnissä olevat uudet vastaanottimet ovat tulevan tekniikan mukaisia.

 

Antenniverkon kautta televisiota katselevia kotitalouksia on Suomessa noin 1,2 miljoonaa. Niitä kotitalouksia, joilla ei ole muuta tv-lähetysten vastaanottotapaa kuin antenniverkko, on noin 900 000.

Uuden lähetystekniikan mukainen vastaanotin on 55 prosentilla antennitalouksista, kertoo Viestintävirasto.

Reilussa 600 000 vapaa-ajan asunnossa katsotaan televisiota useimmiten antenniverkon kautta.

– Päivitämme nyt kaikki sähköiset materiaalimme tv-toimijoiden uuden päätöksen mukaisesti, mutta valitettavasti jakamaamme painettua materiaalia emme pysty keräämään takaisin, Viestintäviraston projektipäällikkö Tiina Aaltonen kertoo.

Viestintäviraston nettisivuilla on testi, jolla voit selvittää, toimiiko televisiosi uudella tekniikalla.: https://toimiikotelkkarini.fi/