fbpx
Teema

Vartiointialan työnseisaus haitannee lentoasemien turvatarkastuksia vain Helsinki-Vantaalla

Vartijalakko voi aiheuttaa ruuhkaa Helsinki-Vantaan lentoaseman turvatarkastuksessa keskiviikosta perjantaihin.

Finaviassa arvellaan, että keskiviikkona alkava vartiointialan kolmipäiväinen työnseisaus näkyy ruuhkina Helsinki-Vantaan lentoasemalla.

Osapuolina työriidassa ovat Palvelualojen ammattiliitto (PAM) ja Palvelualojen työnantajat (Palta). Työnseisaus koskee kaikkia niitä työtehtäviä, joihin sovelletaan vartiointialan työehtosopimusta. Osa turvatarkastushenkilöstöstä kuuluu sen piiriin.

Työnseisauksen on ilmoitettu kestävän kolme päivää. Se alkaa keskiviikkona 24. lokakuuta kello 00 ja päättyy perjantaina 26. lokakuuta kello 24. Vaikutusten odotetaan näkyvän vain Helsinki-Vantaan lentoasemalla terminaali 1:n turvatarkastuksessa.

Mahdollisen turvatarkastusopisteiden ruuhkan takia Finavia pyytää matkustajia varautumaan jonotukseen ja saapumaan lentoasemalle ajoissa.

– Pyrimme parhaamme mukaan pitämään lakon vaikutukset mahdollisimman vähäisinä. Teemme esimerkiksi tiivistä yhteistyötä viranomaisten kanssa varmistaaksemme hyvän turvallisuustason lentoasemalla”, sanoo yritysturvallisuudesta vastaava johtaja Ari Kumara Finaviasta.

Menot