fbpx
Teema

Voiko festivaalilipusta saada rahat takaisin?

Viikonlopun festivaalipassi maksaa yleensä toista sataa euroa. Päivälipustakin joutuu pulittamaan useita kymmeniä euroja. Millä ehdoilla lippurahoja hyvitetään joko osin tai kokonaan? Riittääkö syyksi, että festivaalin pääesiintyjä peruuttaa, Tampereen Blockfestin vastaava tuottaja Kalle Kallonen?

– Tähän ei ole yksinkertaista vastausta. Jos pääesiintyjä peruuttaa, siihen yleensä hoidetaan vastaavan tason korvaaja.

– Meidän ulkomaalaiset pääesiintyjät Post Malone ja Travis Scott ovat Euroopan festivaalikiertueella. Jos he sattuisivat peruuttamaan, sama tilanne tulisi eteen myös monella muulla festivaalilla. Hyvin todennäköisesti silloin löytyisi tarpeeksi hyvä korvaaja.

– Jos taas ei, uskon että palauttaisimme osan lippurahasta tai kehittäisimme muun hyvityksen. Tämä on hyvin pitkälti festivaalijärjestäjien moraalinen kysymys.

Entä jos rankkasade estää esitykset tai festivaalit joudutaan keskeyttämään jonkin onnettomuuden seurauksena? Saako lippurahat silloin takaisin?

– Meillä on keskeyttämisvakuutus, eli jos viranomainen käskee keskeyttämään festivaalin sateen tai muun onnettomuuden seurauksena, palautamme rahat.

– Asia riippuu kokonaisuudesta ja siitä, kuinka kauan päivää ehti kulua ja kuinka pitkästä keskeytyksestä on kyse.

Voiko lipusta saada hyvitystä terveydellisistä syistä? Tarvitaanko lääkärintodistus?

– Ei voi. Alan käytäntö on, että liput voi palauttaa ainoastaan, jos tapahtuma peruuntuu tai päivämäärä siirtyy.

– Nämä ehdot lukevat esimerkiksi Tiketin toimitusehdoissa lippuja ostaessa.

 

Menot