fbpx
Teema

Voiko isoja matkatavaroita tuoda koneeseen?

Paljonko lentokoneeseen saa ottaa käsimatkatavaroita, asiakasprosessien päällikkö Sami Suokas Finnairilta?

– Jokaisella lentoyhtiöllä on omat rajoituksensa, joten suosittelemme tarkistamaan asian aina erikseen, ettei tule ongelmia matkan aikana. Jos eri yhtiöiden välillä on paljon eroa, kannattaa matkan aikana noudattaa tiukinta ohjeistusta. Meidän ohjeemme löytyvät verkkosivuiltamme.

Käykö joskus niin, että kaikki käsimatkatavarat eivät mahdu koneeseen?

– Lentokoneessa on tietty määrä tilaa käsimatkatavaroille eikä se aina riitä.

– Meillä on usein tilanteita, että asiakkailla on liikaa käsimatkatavaraa, jolloin joudumme siirtämään käsimatkatavaroita koneesta ruumaan. Käsimatkatavarasta tehdään tässä tapauksessa normaali matkalaukku, ja laukun saa kohteessa muiden matkatavaroiden kanssa laukkuhihnalta.

Mikä on erikoisin yritys tuoda koneeseen käsimatkatavaraa?

– Yleisin ongelma on, että asiakkaat tuovat liikaa tai liian isoja käsimatkatavaroita koneeseen. Mukana voi olla myös tavaroita, joita ei mielletä perinteisesti käsimatkatavaroiksi, ja ne tulisikin kuljettaa ruumassa tai jättää kokonaan pois matkalta.

– Esimerkkejä riittää paljon, mutta portilla olemme poistaneet esimerkiksi polkupyörän, hierontapöydän, kattokruunun, perämoottorin, joulukuusen ja pulkan.

Voiko isoja matkatavaroita ottaa koneeseen?

– Tietyissä tapauksissa matkustamoon voi ostaa oman paikan esimerkiksi sellolle. Lisätietoa tähänkin löytyy nettisivuiltamme.

Menot