Teema

Vuoden Auto -ehdokkaista puolet maastureita

Yllättääkö Kia? Viekö voiton pikkuauto? Uusiiko Volvo voittonsa?

Kaikki on vielä mahdollista Vuoden Auto Suomessa 2018 -äänestyksessä. Voittaja ratkeaa kuuden eniten ääniä saaneen ehdokkaan joukosta 13. joulukuuta.

Ensimmäisellä äänestyskierroksella mukana oli vielä 39 automallia, enemmän kuin koskaan. Kärkikuusikko seuloutui esiin Auto- ja liikennetoimittajat ry:n äänestyksessä, johon otti osaa 55 yhdistyksen jäsentä.

Kuuden kärki kuvaa hyvin aikaa, sillä puolet jäljelle jääneistä ehdokkaista oli SUV-luokan maastureita: Volkswagen T-Roc, Volvo XC60 sekä Skoda Kodiaq. Maasturimallisista autoista on nyt markkinoilla lähes ylitarjontaa.

Viime vuonna Vuoden Autoksi valittiin Volvo S/V90. Ruotsalaismerkillä on siis mahdollisuus uusia voittonsa. Kodiaq puolestaan on Skodan ensimmäinen iso katumaasturi, jotka kohta seuraa markkinoilla hieman pienempikokoinen Karoq.

Pikkuautoluokkaa edustaa valinnassa Seat Ibiza, joka hiljattain voitti Tekniikan Maailman pikkuautovertailun.

Muut ehdokkaat ovat Opel Insignia sekä Kia Stinger. Jälkimmäinen on Kian urheilullinen niin sanottu Grand Tourer -malli, joka poikkeaa paljon valmistajan muusta hybridiversioihin keskittyvästä tarjonnasta.

Stinger on toistaiseksi saatavana vain perinteisillä bensiini- ja dieselmoottoreilla. Kialla on valmius toteuttaa autosta niin lataushybridi- kuin täyssähköversiotkin, jos kysyntää niille ilmenee.