Teema

Ylen lastenohjelmien suursatsaus, uusi joulukalenteri, alkaa tänään

Ylen tiedotuksen mukaan Huiman hyvä joulu on lastenohjelmien vuoden suursatsaus.

Kuvauksia on tehty Lapin lumisissa maisemissa sekä Mediapoliksen lämpöisissä studioissa. Tarinan on käsikirjoittanut näytelmäkirjailija ja dramaturgi Kati Kaartinen ja ohjannut Olli Mononen.

Tarina lähtee liikkeelle ongelmasta. Pasipekka-keksijätontun pitäisi keksiä joulun hittilahja. Pää lyö tyhjää. Päivistä ei tule mitään, kun päässä lamppu ei syty. Tilannetta ei yhtään paranna rasittava pomo.

Pasipekan poika Kaino Juhana -tonttunen toivoo, että loppuisi hössötys ja olisi jo tammikuu. Silloin joulu olisi ohi ja voisi palata normaaliarkeen.

Joulukuusta tulee pojalle kuitenkin paljon kiinnostavampi kuin hän uskalsikaan kuvitella, kun hän tapaa Huima Hurja Hossin ja Serkku Shh:n. Kolmikko solmii ystävyyssopimuksen ja päättää ottaa selvää Joulupukin salaisesta kirjasta.

Areenassa Toljanteri

Kaksi ensimmäistä jaksoa eivät herätä aikuiskatsojassa tunteita. Perheen 9-vuotiaskin toteaa pariin kertaan, ettei saa joulukalenterista kiinni.

– Ehkä tää on nuoremmille.

Tunteettomuus johtuu ehkäpä siitä, että hahmot ovat kahdessa ensimmäisessä jaksossa varsin totisia eikä huumori kuki. Lähtökohta ja ongelma ovat varsin klassisia. Herääkin kysymys, pitääkö joka joulu etsiä jotakin joulun salaisuutta?

Kuten kunnon lastenohjelman kuuluu, Huiman hyvässä joulussa pohditaan rohkeutta ja sitä, mitä joulu oikeasti tarkoittaa.

Kakkosen lisäksi muillakin kanavilla on joulukalentereita. Jos oikein nostalgian nälkä yllättää, Areenassa on näkyvillä Ylen äänestyksessä eniten ääniä saaneet kaksi joulukalenteria: Tonttu Toljanterin joulukalenteri: Muorin töissä (2007) ja Olga P. Postisen joulukalenteri (1987).

Joulukalenteri: Huiman hyvä joulu!

TV2 perjantaina klo 7.59, 17.45 ja 20