Teema

Yllätä pikkuväki maagisella kermakaljalla

Kermakaljan tärkein aines on butterscotch-kinuski, jolle fariinisokeri antaa täyteläisen maun. Kinuski on mainio kastike myös jäätelölle ja sopii kuppikakkujen koristeluun. Kastike jähmettyy jääkaapissa, mutta notkistuu juoksevaksi mikrossa.

Kermakalja neljälle

Butterscotch-kinuski:

60 g voita

1,2 dl fariinisokeria

½ tl sormisuolaa

1,2 dl kuohukermaa

1 tl vaniljasokeria

Kermakalja:

2 1/2 dl maitoa

2 dl kuohukermaa

0,6 dl fariinisokeria

2 rkl voita

1 dl butterscothc-kinuskia

5 dl huoneenlämpöistä kermalimonadia eli cream sodaa

Valmista kinuski sulattamalla voi keskilämmöllä valurautapannussa. Lisää fariinisokeri, suola ja kerma ja sekoita hyvin. Nosta lämpöä ja anna kiehua hiljalleen sekoitellen 10 minuuttia. Ota pois liedeltä ja lisää vaniljasokeri.

Kaada kattilaan maito, 1 dl kuohukermaa, fariinisokeri ja voi. Sekoita. Nosta lämpöä ja anna kiehua, kunnes sokeri sulaa. Ota liedeltä ja sekoita joukkoon kinuski. Vispaa loppu kuohukerma pehmeäksi vaahdoksi ja lisää kermakaljaan. Jaa laseihin ja kaada päälle kermalimonadia. Tarjoile heti.