Teema

Youtuben vihainen nörtti pääsi televisioon – Kotimainen nuortensarja saa komeat neljä tähteä

Nörtti: Dragonslayer666

Yle TV2 klo 21.00

Kun nipottava äiti paiskaa tietokoneen katuun ja teini saa potkut tiimistään, unelma maailman parhaan e-urheilijan asemasta murenee koneen komponenttien mukana.

Youtubessa jo vuosikymmen sitten ja sittemmin myös kirjasarjasta tutuksi tullut suomalaishahmo Dragonslayer666 nähdään nyt televisiossa. Hahmon luojan Aleksi Delikouraksen käsikirjoittamassa ja ohjaamassa minisarjassa seurataan 19-vuotiasta lukiolaisnörttiä, joka kokoaa oman kirjavan TheAwesomeTeaminsä ja murtautuu koulun atk-luokkaan treenaamaan ammuntapeli Counter-Strikea tärkeää turnausta varten.

Nörtti: Dragonslayer666 käyttää nuorten sarjoille perinteisiä elementtejä: solmuisia perhesuhteita ja ymmärretyksi tulemisen tuskaa, kutkuttavia ihastuksia unohtamatta. Sarja ei vähättele nuorta yleisöään, vaan tarttuu teemoihin, kuten kiusaaminen, filtteröidyn Instagram-elämän pinnallisuus tai tiimityön tärkeys.

Kurkistus teinin maailman

Sarjan parasta antia ovat nuorten näyttelijöiden roolit. Samuel Kujala onnistuu kyynisenä Dragonslayerina ärsyttämään ja silti voittamaan katsojan puolelleen. Kirkkaimmin sarjassa kuitenkin loistaa Eino Mantereen rooli sympaattisena, pottakampauksisena Megamanina, joka näkee kaikessa ja kaikissa hyvää.

Sarja on tavoittanut hyvin nuoret, erityisesti pojat ja miehet, joille harvoin onnistutaan luomaan mielekästä sisältöä. Lokakuun alusta Yle Areenassa nähtävillä olleita jaksoja on katsottu keskimäärin 100 000 kertaa.

Vaikkei pelimaailman läppä täysin avautuisikaan, voi hyvin toteutetusta sarjasta nauttia. Se tarjoaa mielenkiintoisen kurkistusikkunan tietokoneella tuntitolkulla näppäimistöä hakkaavan teinin maailmaan. Se myös näyttää keskaria e-urheilua vähättelevälle asenteelle ja paljastaa, millaisia uhrauksia ammattipelaaminen usein vaatii.

Päivän lehti

11.7.2020